Hur du åtgärdar Wnaspi32.dll fel eller saknas fel

Wnaspi32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av wnaspi32 DLL-filen.

I vissa fall kan wnaspi32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet wnaspi32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Wnaspi32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som wnaspi32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se wnaspi32.dll-fel:

 • Wnaspi32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom wnaspi32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] wnaspi32.dll
 • Filen wnaspi32.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: wnaspi32.dll. Installera [APPLICATION] igen.
 • Det gick inte att ladda drivrutinen för wnaspi32.dll

Kontexten för wnaspi32.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet. Wnaspi32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

De flesta användare ser emellertid wnaspi32.dll-felet när de hanterar ett program som fungerar med mediefiler, som en som bränner ljud till en skiva eller spelar till exempel DVD-videor.

Hur du åtgärdar Wnaspi32.dll fel

Ladda inte ner wnaspi32.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av wnaspi32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av wnaspi32.dll-felet.

 1. Återställ wnaspi32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" wnaspi32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat wnaspi32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa wnaspi32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av wnaspi32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder wnaspi32.dll-filen. Om DLL-felet wnaspi32.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Till exempel, eftersom applikationerna Any Video Converter, RCA easyRip, CDex och Nero använder wnaspi32.dll-filen kan du installera en ny kopia om du ser detta DLL-felmeddelande när du använder ett av dessa program.

  Även om du inte använder något av dessa program kan det vara allt du behöver göra att installera en för att lägga till wnaspi32.dll-filen på din dator. Du kan sedan kopiera DLL-filen någon annanstans du kan behöva den, som den mapp som DLL-felet säger att filen saknas i.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa wnaspi32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att wnaspi32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till wnaspi32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen wnaspi32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Wnaspi32.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 5. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om wnaspi32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 6. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka wnaspi32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 7. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda wnaspi32.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner.

 8. Använd en gratis registerrensare för att reparera wnaspi32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga wnaspi32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 9. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar wnaspi32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda wnaspi32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här

 10. Felsök ett maskinvaruproblem om några wnaspi32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar