Hur du åtgärdar D3dcompiler_42.dll fel som saknas eller inte hittades

D3dcompiler_42.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dcompiler_42.dll är en av många filer i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dcompiler_42.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dcompiler_42.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dcompiler_42.dll-fel

Det finns flera sätt som d3dcompiler_42.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste sätten att se d3dcompiler_42.dll-fel:

 • D3dcompiler_42.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
 • Filen d3dcompiler_42.dll saknas
 • D3dcompiler_42.DLL hittades inte
 • Filen d3dcompiler_42.dll hittades inte

Felmeddelandet d3dcompiler_42.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel. DLL-felen d3dcompiler_42 visas när spelet eller annat program startas.

Hur du åtgärdar D3dcompiler_42.dll fel

Ladda inte ner d3dcompiler_42.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner d3dcompiler_42.dll tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3dcompiler_42.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet d3dcompiler_42.dll hittades inte.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, 10, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dcompiler_42.dll-felet, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller en applikations-DVD eller CD. Ibland kommer programutvecklarna att ta med en kopia av DirectX på installationsskivan om deras spel eller program använder DirectX.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns tillgänglig från Microsoft.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dcompiler_42.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dcompiler_42.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dcompiler_42.dll-fel, försök att extrahera d3dcompiler_42.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar