Hur du åtgärdar Mfc100.dll saknas eller hittades inte fel

Mfc100.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfc100 DLL-filen.

I vissa fall kan mfc100.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som mfc100.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se ett av dem:

 • Mfc100.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc100.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] mfc100.dll
 • Det här programmet kan inte starta eftersom mfc100.dll saknas på din dator.
 • Filen mfc100.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc100.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Mfc100.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Felmeddelandet mfc100.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Mfc100.dll fel

Mfc100.dll-fel.

Ladda inte ner mfc100.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc100.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc100.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta kommer att ersätta / återställa mfc100.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit).

  Om du behöver 32-bitarsversionen, ladda ner filen vcredist_x86.exe. 64-bitarsversionen heter vcredist_x64.exe. De flesta kan ignorera nedladdningsalternativet vcredist_ia64.exe (det med "ia" i namnet) eftersom det bara är relevant för Itanium-processorer som normalt bara används på serverhårdvara.

  Det har rapporterats av vissa användare att utvalda program kräver 32-bitars installation av Redistributable Package även om du kör en 64-bitarsversion av Windows. Tänk på det om installationen inte löser mfc100.dll-problemet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på just detta problem.

 2. Återställ mfc100.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfc100.dll-fil är att du felaktigt har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat mfc100.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa den med ett gratis filåterställningsverktyg.

  Att återställa en borttagen kopia av mfc100.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av mfc100.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc100.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfc100.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc100.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Installera om programmet som producerar mfc100.dll-felet. Om ett av dessa fel inträffar när du använder ett visst program kan det hjälpa om du installerar om programmet.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc100.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda mfc100.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 9. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc100.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mfc100.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 10. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc100.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar