Hur du åtgärdar Msvbvm60.dll hittades inte eller saknas fel

Msvbvm60.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvbvm60 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan msvbvm60.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet msvbvm60.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msvbvm60.dll-fel

Det finns flera olika sätt som msvbvm60.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se msvbvm60.dll-fel.

 • Msvbvm60.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvbvm60.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] msvbvm60.dll
 • Filen msvbvm60.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvbvm60.dll. Installera [APPLICATION] igen

Msvbvm60.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvbvm60.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Msvbvm60.dll fel

Ladda inte ner msvbvm60.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvbvm60.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvbvm60.dll-felet.

 1. Återställ msvbvm60.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvbvm60.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvbvm60.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvbvm60.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvbvm60.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Ladda ner Visual Basic 6.0 Run-Time Redistribution Pack från Microsoft. Efter att ha installerat detta VB6-körningspaket bör msvbvm60.dll återställas till sin ursprungliga plats.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Detta program är den officiella källan till msvbvm60.dll-filen, så det bör fixa alla DLL-fel relaterade till den här filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av msvbvm60.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.


 4. Installera om programmet som använder filen msvbvm60.dll. Om msvbvm60.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Att slutföra steg 2 borde vara tillräckligt för att placera msvbvm60.dll-filen där den måste vara, men vissa program kan kräva att DLL-filen finns i en annan mapp än där VB6-installationsprogrammet placerar den. Återinstallera programvaran som behöver msvbvm60.dll bör åtgärda detta.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msvbvm60.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen msvbvm60.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen msvbvm60.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvbvm60.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvbvm60.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvbvm60.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msvbvm60.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvbvm60.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvbvm60.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda msvbvm60.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvbvm60.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvbvm60.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvbvm60.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvbvm60.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvbvm60.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar