Hur du åtgärdar D3dx9_24.dll fel saknas eller hittades inte

Till skillnad från många andra dll-fel som kan ha komplicerade orsaker och korrigeringar orsakas d3dx9_24.dll-problem på ett eller annat sätt av ett enda problem - någon form av problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_24.dll-filen är en av många filer som finns i DirectX. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas d3dx9_24.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_24.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx9_24.dll-fel

Det finns ett antal olika sätt som d3dx9_24.dll-fel kan visas på din dator. Några av de vanligaste d3dx9_24.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • D3DX9_24.DLL hittades inte
 • Filen d3dx9_24.dll hittades inte
 • Filen d3dx9_24.dll saknas
 • D3DX9_24.DLL saknas. Byt ut D3DX9_24.DLL och försök igen.
 • D3dx9_24.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_24.dll inte kunde hittas!

D3dx9_24.dll-fel uppträder vanligtvis när ett program, vanligtvis ett spel, startas. Ibland visas d3dx9_24.dll-fel efter att ett spel har laddats men precis innan spelet faktiskt startar.

Felmeddelandet d3dx9_24.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel. Några vanliga spel som har varit kända för att generera d3dx9_24.dll-fel inkluderar Supreme Commander, Call of Duty 4, Doom9 och mer.

Hur du åtgärdar D3dx9_24.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen d3dx9_24.dll individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal anledningar till att det aldrig är bra att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser. Om du redan har laddat ner d3dx9_24.dll tar du bort den från vart du än lägger den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator om du inte har gjort det ännu.

  D3dx9_24.dll-felet kan vara ett fel eller engångsproblem och en enkel omstart kan rensa upp det helt. Det är osannolikt att detta kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första felsökningssteg.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_24.dll hittades inte.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_24.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Om ett spel eller annat program använder DirectX kommer programutvecklarna vanligtvis att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_24.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_24.dll från det senaste DirectX-paketet. Om ovanstående standardfelsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_24.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_24.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.


Lämna en kommentar