Hur du åtgärdar Dsound.dll saknas eller hittades inte fel

Det finns flera sätt som dsound.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika dsound.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • "Filen dsound.dll saknas"
  • "Dsound.DLL hittades inte"
 • "Fil dsound.dll hittades inte"
 • "Dsound.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta."

Dsound.dll-fel visas vanligtvis när ett spel eller annat program startas.


Orsak till Dsound.dll-fel

Dsound.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Dsound.dll-filen är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas dsound.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Felsökningssteg

Ladda inte ner dsound.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé.

Om du redan har laddat ner dsound.dll från en av dessa DLL-nedladdningssajter tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.
  1. Dsound.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.
 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet dsound.dll hittades inte.
  1. Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.
  2. Windows 7, 8, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.
 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar dsound.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Om ett spel eller annat program använder DirectX kommer programutvecklarna vanligtvis att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.
  1. Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.
 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med dsound.dll och en ominstallation kan göra tricket.
 5. Återställ dsound.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt dsound.dll-fel, försök att extrahera dsound.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet från DirectX.
 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Felmeddelandet dsound.dll kan gälla för alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av dsound.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Lämna en kommentar