Hur du åtgärdar Fm20.dll fel eller hittades inte

Fm20.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av fm20 DLL-filen.

I vissa fall kan fm20.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som fm20.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se fm20.dll-fel.

Fm20.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom fm20.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
Kan inte hitta [PATH] fm20.dll
Filen fm20.dll saknas
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: fm20.dll. Installera [APPLICATION] igen

Sammanhanget med fm20.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet. Fm20.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Med tanke på att fm20.dll-filen används av Microsoft Office och åtminstone i vissa versioner av Windows lagras i MS Office-installationsmappen, finns det en god chans att den är relaterad till ett program i den programvaran.

Felmeddelandet fm20.dll kan dock gälla för alla andra program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Fm20.dll fel

Ladda inte ner fm20.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av fm20.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av fm20.dll-felet.

 1. Återställ fm20.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" fm20.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat fm20.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa fm20.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av fm20.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder fm20.dll-filen. Om fm20.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Fm20.dll-filen är sannolikt associerad med ett Microsoft Office-program, så ominstallering av MS Office bör vara ditt primära fokus i detta steg. Glöm inte att spara din produktnyckel först.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller fm20.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av fm20.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Fm20.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa fm20.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att fm20.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att fm20.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till fm20.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen fm20.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen fm20.dll är sannolikt inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om fm20.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka fm20.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda fm20.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera fm20.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga fm20.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar fm20.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda fm20.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några fm20.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar