Hur du åtgärdar Mfc90u.dll fel eller hittades inte

Mfc90u.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfc90u DLL-filen, en fil som ingår i MS Visual C ++ runtime-biblioteket.

I vissa fall kan mfc90u.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet mfc90u.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Mfc90u.dll-fel

Det finns flera olika sätt som mfc90u.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mfc90u.dll-fel:

 • Mfc90u.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc90u.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Ordinarie 7426 kunde inte lokaliseras i det dynamiska länkbiblioteket mfc90u.dll
 • Kan inte hitta [PATH] mfc90u.dll
 • Filen mfc90u.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc90u.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Mfc90u.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Att notera när mfc90u.dll-felet inträffar är en mycket viktig del av felsökningen som hjälper till att begränsa vilka steg du behöver vidta för att fixa DLL-felet.

Hur du åtgärdar Mfc90u.dll fel

Ladda inte ner mfc90u.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc90u.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc90u.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2008 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta kommer att ersätta / återställa mfc90u.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några olika nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? för hjälp, om du inte är säker på vad du ska välja.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på mfc90u.dll-fel.

 2. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av mfc90u.dll-filen. Denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i vissa versioner av Windows, så verktyget System File Checker bör återställa den.

 3. Återställ mfc90u.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfc90u.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat mfc90u.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa mfc90u.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av mfc90u.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 4. Installera om programmet som producerar mfc90u.dll-felet. Om mfc90u.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 5. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfc90u.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 6. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc90u.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfc90u.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc90u.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc90u.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda mfc90u.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc90u.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mfc90u.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc90u.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar