Hur du åtgärdar Ws2_32.dll fel eller hittades inte

Ws2_32.dll-fel orsakas av situationer som leder till att DLL-filen ws2_32 tas bort eller skadas.

Denna DLL-fil är den Windows Sockets Library-fil som är nödvändig för att Windows och andra applikationer ska fungera med nätverket.

I vissa fall kan ws2_32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som ws2_32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se ws2_32.dll-fel:

Ws2_32.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom ws2_32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] ws2_32.dll
Filen ws2_32.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: ws2_32.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Ws2_32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för ws2_32.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet ws2_32.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Ws2_32.dll fel

Ladda inte ner ws2_32.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av ws2_32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av ws2_32.dll-felet.

 1. Återställ ws2_32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" ws2_32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat ws2_32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa ws2_32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av ws2_32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Ws2_32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Installering av uppdateringar från Windows som kan innehålla ws2_32.dll-filen är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa ws2_32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att ws2_32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att ws2_32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder filen ws2_32.dll. Om ws2_32.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till ws2_32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen ws2_32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Ws2_32.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Återställ en drivrutin till en tidigare installerad version om ws2_32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka ws2_32.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda ws2_32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera ws2_32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga ws2_32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar ws2_32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda ws2_32.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några ws2_32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar