Hur du åtgärdar Advapi32.dll fel eller inte hittades

Programvara som beror på användningen av advapi32 DLL-filen kan kasta advapi32.dll-fel om filen har skadats på något sätt eller har tagits bort från datorn.

Det är möjligt att advapi32.dll-fel kan innebära att det finns ett problem med registret, att ett skadligt program har stört DLL-filen eller till och med att det har varit ett maskinvarufel.

Det fel som visas beror nästan helt på orsaken till advapi32.dll-felet, så du kan se något av följande felmeddelanden:

Advapi32.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom advapi32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] advapi32.dll
Filen advapi32.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: advapi32.dll. Installera [APPLICATION] igen.
Advapi32.dll Åtkomstbrott

Att notera när du ser advapi32.dll-felet är en viktig del av felsökningen.

Du kan se ett felmeddelande advapi32.dll när du använder eller installerar ett visst program eller medan Windows-operativsystemet installeras, startar eller stängs av.

Fel relaterade till advapi32.dll-filen kan gälla alla program som använder filen, som de i Microsofts operativsystem Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Advapi32.dll fel

Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Du bör aldrig ladda ner advapi32.dll från webbplatser för nedladdning av DLL. Att få en kopia av DLL-filen från en validerad, autentisk källa är alltid det säkraste sättet.

Om Windows inte startar normalt på grund av advapi32.dll-felet startar du Windows i felsäkert läge istället.

 1. Återställ advapi32.dll från papperskorgen. Om du har tur kan en "saknad" advapi32.dll-fil bara bero på att den av misstag raderades, i vilket fall du kan få tillbaka den från papperskorgen.

  Om du tror att det här är vad som har hänt, men du redan har tömt papperskorgen, kan du kanske återställa filen med ett gratis filåterställningsprogram eftersom tömning av papperskorgen inte nödvändigtvis tar bort filen permanent.

  Du bör bara återställa en borttagen advapi32.dll-fil om du är säker på att filen fungerade normalt innan du raderade den och att den inte var skadad eller infekterad med ett virus och därför raderades av ditt antivirusprogram.

 2. I vissa versioner av Windows kan felet "CreateProcessWithTokenW inte kunde lokaliseras i det dynamiska länkbiblioteket ADVAPI32.dll" genom att installera Adobe Acrobat och Reader-uppdateringen.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Det kan vara så att ett skadligt program eller virusinfektion har skadat advapi32.dll och hindrat det från att fungera korrekt, eller att ett virus är installerat på din dator som fungerar som om det är den verkliga advapi32.dll-filen.

  Om DLL-filen inte är giltig kan programmen som behöver använda den inte fungera korrekt och kan kasta några av felen som ses ovan.

 4. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av advapi32.dll-filen. Eftersom vissa versioner av Windows använder advapi32.dll-filen bör systemfilsgranskaren som medföljer operativsystemet kunna återställa den.

  Om de två första stegen inte kunde återställa advapi32.dll, se till att du använder kommandot sfc med verktyget System File Checker innan du går vidare med dessa steg. Denna metod är mer benägna att fixa felen än de nedan.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Att använda Systemåterställning kan lösa problemet du har med advapi32.dll om filen modifierades eller raderades medan viktiga systemfiler manipulerades.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till advapi32.dll. Om du till exempel ser ett fel som "Filen advapi32.dll saknas" när du spelar ett videospel, ligger problemet troligen där, i vilket fall du kan försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Det är möjligt att filen advapi32.dll kan ha något att göra med grafikkort, men jag kan inte vara positiv - detta var bara ett exempel för att förstå att det är viktigt att vara medveten om vad som händer vid tidpunkten för felet för att för att få en bättre uppfattning om vad som kan orsaka problemet.

 7. Rulla tillbaka en enhetsdrivrutin till en tidigare installerad version om du misstänker att advapi32.dll-felen började efter att en viss hårdvarudrivrutin uppdaterades.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Eftersom servicepaket och andra korrigeringsfiler installerade via Windows Update kommer att uppdatera och ersätta många av Microsoft-distribuerade DLL-filer på din dator är det möjligt att uppdatering kommer att ersätta eller uppdatera advapi32.dll-filen som orsakar problem.

 9. Reparera din installation av Windows. Om du har gjort det här steget antar jag att de enskilda advapi32.dll-felsökningsråden ovan har misslyckats. Att köra en startreparation eller reparationsinstallation i operativsystemet bör återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner, inklusive eventuella besvärliga advapi32.dll-filer.

 10. Testa datorns minne och testa sedan hårddisken. Din RAM och hårddisk är båda lätta att testa för fel och kan visa sig vara orsaken till advapi32.dll-fel.

  Om någon av testerna visar att hårdvaran inte fungerar, bör du byta ut minnet eller byta ut hårddisken så snart du kan.

  Jag har lämnat majoriteten av hårdvarufelsökning till det sista steget nedan.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera registerproblem som kan orsaka advapi32.dll-fel. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga advapi32.dll registerposter som kan leda till felen.

  Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare, men jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. Genom att göra en fullständig, ren installation av Windows raderas alla filer från hårddisken och installeras sedan en ny kopia av Windows. Om inget av ovanstående steg har korrigerat advapi32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda advapi32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några advapi32.dll-fel kvarstår.

Ominstallation av Windows uppdaterar allt på programvarusidan, så om DLL-problemet kvarstår även efter en ren installation av Windows måste advapi32.dll-problemet vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar