Hur du åtgärdar Mfc100u.dll fel eller hittades inte

Mfc100u.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfc100u DLL-filen, en viktig del av Visual C ++ runtime-biblioteket som tillhandahålls av Microsoft.

I vissa fall kan mfc100u.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel, men dessa möjligheter är osannolika.

Var försiktig så att du inte förväxlar med Mfc100.dll fel som saknas eller inte hittats.

Felmeddelandet mfc100u.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Mfc100u.dll-fel

Det finns flera olika sätt som mfc100u.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mfc100u.dll-fel:

 • Mfc100u.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc100u.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] mfc100u.dll
 • Filen mfc100u.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc100u.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Mfc100u.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Mfc100u.dll fel

Ladda inte ner mfc100u.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc100u.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc100u.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta kommer att ersätta / återställa mfc100u.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat — x86 (32-bit) eller x64 (64-bit).

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på mfc100u.dll-fel.

 2. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfc100u.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Uppdatera Windows även om du vet att mfc100u.dll-filen inte kommer att installeras med någon av uppdateringarna. Det är möjligt att en specifik uppdatering är nödvändig innan mfc100u DLL-filen kan fungera ordentligt. Med andra ord kan den här DLL-filen vara beroende av en annan fil eller en uppsättning filer som kan ingå i en Windows-uppdatering.

 3. Återställ mfc100u.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfc100u.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc100u.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfc100u.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

  Om du upptäcker att DLL-filen verkligen är ett virus eller något annat skadligt program, eller installerades tillsammans med skadlig kod och inte borde finnas på din dator, rekommenderar vi starkt att du installerar ett alltid antivirusprogram för att fånga hot som detta innan de kan orsaka skador. Det finns gott om gratis AV-program tillgängliga för Windows.

 5. Stäng av eller avinstallera programmet som orsakar DLL-felet. Ibland kör ett program en oönskad eller onödig bakgrundsprocess som ger detta mfc100u DLL-fel.

  17 gratis avinstallationsprogram för att ta bort oönskade program

  Exempelvis kan Sonys VAIO-uppdateringsprogram köra uppdateringsprocedurer i bakgrunden och orsaka "VUDesktopToast.exe - Systemfel" relaterade mfc100u.dll-fel av misstag. Att ta bort uppdateringsverktyget kan lösa problemet.

  Detta steg bör endast följas om du inte nödvändigtvis behöver programmet. Om du hellre vill behålla programmet, överväg att installera om programvaran istället.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc100u.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Testa datorns minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc100u.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart du kan.

 8. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda mfc100u.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera mfc100u.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga mfc100u.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc100u.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mfc100u.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc100u.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar