Hur du åtgärdar Xpcom_core.dll fel eller hittades inte fel

Xpcom_core.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av xpcom_core DLL-filen.

I vissa fall kan xpcom_core.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet xpcom_core.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Xpcom_core.dll-fel

Det finns flera olika sätt som xpcom_core.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se xpcom_core.dll-fel:

 • Xpcom_core.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom xpcom_core.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] xpcom_core.dll
 • Filen xpcom_core.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: xpcom_core.dll. Installera [APPLICATION] igen

Xpcom_core.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för xpcom_core.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Xpcom_core.dll fel

Ladda inte ner xpcom_core.dll från en nedladdningswebbplats för DLL. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av xpcom_core.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av xpcom_core.dll-felet.

 1. Återställ xpcom_core.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" xpcom_core.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat xpcom_core.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa xpcom_core.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av xpcom_core.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa xpcom_core.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att xpcom_core.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att xpcom_core.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen xpcom_core.dll. Om xpcom_core.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  För att helt radera programmet, inklusive alla relaterade mappar och filer, använd ett program för avinstallationsprogram. I vissa fall med xpcom_core.dll-fel måste du installera om programmet i en helt ny mapp, vilket du kan göra genom att radera originalet med ett av dessa verktyg eller genom att byta namn på originalet och sedan installera om i en ny mapp.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller xpcom_core.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till xpcom_core.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen xpcom_core.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Xpcom_core.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort — det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om xpcom_core.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Xpcom_core.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Men även om xpcom_core.dll inte tillhandahålls av en Windows-uppdatering kan DLL-filen förlita sig på en annan fil som kommer via Windows Update. Så det är alltid bäst att installera alla uppdateringar för alla fall.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka xpcom_core.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda xpcom_core.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera xpcom_core.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga xpcom_core.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare (se varför i våra Vanliga frågor om registerrensare). De ingår här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar xpcom_core.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda xpcom_core.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några xpcom_core.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar