Hur du åtgärdar Netapi32.dll fel eller saknas fel

Netapi32.dll-fel orsakas av situationer som leder till att netapi32 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan netapi32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet netapi32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Netapi32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som netapi32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se netapi32.dll-fel.

 • Netapi32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom netapi32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] netapi32.dll
 • Filen netapi32.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: netapi32.dll. Installera [APPLICATION] igen

Netapi32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Netapi32.dll fel

Ladda inte ned netapi32.dll från en webbplats för nedladdning av DLL. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av netapi32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av netapi32.dll-felet.

 1. Återställ netapi32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" netapi32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat netapi32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa netapi32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av netapi32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa netapi32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att netapi32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att netapi32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 4. Installera om programmet som använder netapi32.dll-filen. Om netapi32.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller netapi32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till netapi32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen netapi32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Netapi32.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om netapi32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av netapi32.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.


 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Netapi32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka netapi32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 10. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda netapi32.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera netapi32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga netapi32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar netapi32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda netapi32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några netapi32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar