Hur du åtgärdar Jscript.dll fel eller saknas fel

Jscript.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av jscript DLL-filen.

I vissa fall kan jscript.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet jscript.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Jscript.dll-fel

Det finns flera olika sätt som jscript.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se jscript.dll-fel:

 • Jscript.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom jscript.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] jscript.dll
 • Filen jscript.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: jscript.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Jscript.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Jscript.dll fel

Ladda inte ner jscript.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av jscript.dll är det bäst att få den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av jscript.dll-felet.

 1. Återställ jscript.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" jscript.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat jscript.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa jscript.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av jscript.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa jscript.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att jscript.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att jscript.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder jscript.dll-filen. Om jscript.dll DLL-felet inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om du installerar om programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller jscript.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av jscript.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Jscript.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till jscript.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen jscript.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen jscript.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort — detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om jscript.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka jscript.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda jscript.dll-felsökningsråden för fil ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera jscript.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga jscript.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar jscript.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda jscript.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några jscript.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar