Hur du åtgärdar Ksuser.dll fel eller saknas fel

Ksuser.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen ksuser.dll är en av många filer som finns i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas ksuser.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av ksuser.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Ksuser.dll-fel

Det finns flera sätt som ksuser.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste ksuser.dll-felmeddelandena du kan se:

 • Filen ksuser.dll saknas
 • Ksuser.DLL hittades inte
 • Filen ksuser.dll hittades inte
 • Ksuser.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Ksuser.dll-fel kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel. DLL-felet visas vanligtvis när programmet startar.

Hur du åtgärdar Ksuser.dll fel

Ladda inte ner ksuser.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner ksuser.dll tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. Felet ksuser.dll kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet ksuser.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte korrigerar ksuser.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Om ett spel eller annat program använder DirectX kommer programutvecklarna vanligtvis att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med ksuser.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ ksuser.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt ksuser.dll-fel, försök extrahera ksuser.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt ljud- eller grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet eller ljudkortet på din dator.


Lämna en kommentar