Hur du åtgärdar X3daudio1_6.dll hittades inte eller saknas fel

X3daudio1_6.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

X3daudio1_6.dll-filen är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas vanligtvis bara x3daudio1_6.dll-fel när du använder dessa program.

Det finns flera sätt som x3daudio1_6.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika x3daudio1_6.dll-felmeddelandena listas nedan:

Filen x3daudio1_6.dll saknas
X3daudio1_6.DLL hittades inte
Filen x3daudio1_6.dll hittades inte
X3daudio1_6.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

X3daudio1_6.dll-fel visas vanligtvis när ett spel eller annat program startas.

Felmeddelandet x3daudio1_6.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel. Ett spel som upprepade gånger har haft det här problemet är ArmA 2.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av x3daudio1_6.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar X3daudio1_6.dll fel

Viktigt: Ladda inte ner x3daudio1_6.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé.

Om du redan har laddat ner x3daudio1_6.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

  1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. X3daudio1_6.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.
  2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet x3daudio1_6.dll hittades inte. (Notera: Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma. Dessutom stöds alla Windows 7, 8, 10, Vista, XP etc. av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11, DirectX 10 eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.)
  3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar x3daudio1_6.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.
  4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med x3daudio1_6.dll och en ominstallation kan göra tricket.
  5. Återställ filen x3daudio1_6.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt x3daudio1_6.dll-fel, försök att extrahera x3daudio1_6.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.
  6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar