Hur du åtgärdar Msxml3.dll hittades inte eller saknas fel

Msxml3.dll felmeddelanden kan visas när du använder vissa program, när Windows startar eller till och med under en Windows-installation. Här är några vanliga sätt som du kan se msxml3.dll-fel:

 • Msxml3.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msxml3.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] msxml3.dll
 • Filen msxml3.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msxml3.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Informationen i den här artikeln gäller alla Microsoft-operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Orsaker till Msxml3.dll-fel

Msxml3.dll-fel orsakas av borttagning eller korruption av msxml3 DLL-filen. Msxml3.dll-fel kan bero på problem med Windows-registret, ett datavirus- eller skadlig programvaruproblem eller till och med maskinvarufel.

Ladda inte ner msxml3.dll från en nedladdningswebbplats för DLL. Om du behöver en kopia av msxml3.dll, skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

Hur du åtgärdar Msxml3.dll fel

Prova dessa lösningar i ordning tills problemet är löst:

Du kan behöva starta Windows i felsäkert läge om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msxml3.dll-felet.

 1. Ladda ner och installera MSXML 3.0 från Microsoft. Ladda ner MSXML-utvecklingssatsen och installera den på din dator för att ersätta den saknade msxml3.dll-filen.

  Det finns flera versioner av Microsoft XML-parser (MSXML), men v3.0 är den enda som tillhandahåller msxml3.dll-filen.

 2. Återställ papperskorgen. Om du misstänker att du av misstag har raderat msxml3.dll kan du kanske återställa den raderade filen från papperskorgen. Om du redan har tömt papperskorgen kan du använda dataräddningsprogramvara för att återställa den raderade filen.

  Återställ bara en raderad msxml3.dll-fil om du är säker på att du har tagit bort den själv.

 3. Kör en virus / skadlig kod. MSxml3.dll-felet du ser kan relateras till ett fientligt program som maskeras som DLL-filen. Skanna din dator efter skadlig kod för att utesluta denna möjlighet.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msxml3.dll-felet orsakades av nyligen gjorda ändringar i en viktig fil eller konfiguration, använd Windows systemåterställning för att återställa din Windows-dator.

 5. Installera om programmet som använder msxml3.dll-filen. Om msxml3.dll-felet uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programvaran ersätta den saknade filen.

 6. Installera Windows-uppdateringar. Vissa servicepaket och korrigeringar innehåller viktiga uppdateringar för DLL-filer på din dator, så leta efter och installera Windows-uppdateringar.

 7. reparera Windows. Utför en Windows Startup Repair för att återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 8. Rengör Windows-registret. Använd en gratis Windows-registerrensare för att ta bort ogiltiga msxml3.dll registerposter som kan orsaka felet.

 9. Utför en ren installation av Windows. Utföra en ren installation av Windows som en sista utväg för att börja med en ny kopia av operativsystemet.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation.

 10. Kör filkontrollen. Använd kommandot SFC / Scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av msxml3.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 11. Uppdatera hårdvarudrivrutiner. Uppdatera drivrutiner för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msxml3.dll. Om du till exempel ser felet "msxml3.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

 12. Rulla tillbaka dina förare. Om msxml3.dll-felet började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhet, rulla tillbaka drivrutinerna till en äldre version.

 13. Testa och byt ut din hårdvara. Använd ett gratis minnestestverktyg eller ett testprogram för hårddisken för att söka efter maskinvarurelaterade DLL-fel. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt eller ta din dator till en professionell datorreparationsservice.

  Maritsa Patrinos / Lifewire


Lämna en kommentar