Hur du åtgärdar Vcomp.dll fel eller saknas fel

Vcomp.dll-fel orsakas av situationer som leder till att vcomp DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan vcomp.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet vcomp.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Vcomp.dll-fel

Det finns flera olika sätt som vcomp.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se vcomp.dll-fel:

 • Vcomp.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom vcomp.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] vcomp.dll
 • Filen vcomp.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: vcomp.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Vcomp.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med vcomp.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Vcomp.dll fel

Ladda inte ner vcomp.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av vcomp.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av vcomp.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör det. Detta kommer att ersätta / återställa vcomp.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat — x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? för hjälp om du inte är säker på vad du ska välja.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på vcomp.dll-fel.

 2. Återställ vcomp.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" vcomp.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat vcomp.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa vcomp.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av vcomp.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa vcomp.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att vcomp.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att vcomp.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som producerar vcomp.dll-felet. Om vcomp.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Vcomp.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökning till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka vcomp.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda vcomp.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera vcomp.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga vcomp.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar vcomp.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda vcomp.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några vcomp.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar