Hur du åtgärdar Kernel.dll fel eller saknas fel

Kernel.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av kärnans DLL-fil.

I vissa fall kan kernel.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera sätt som kernel.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste kernel.dll-felen:

Kernel.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom kernel.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] kernel.dll
Filen kernel.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: kernel.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Kernel.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av eller under en Windows-installation.

Sammanhanget med kernel.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet kernel.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Kernel.dll fel

Ladda inte ner kernel.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av kernel.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av kernel.dll-felet.

SADF

 1. Återställ kernel.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" kernel.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat kernel.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa kernel.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av kernel.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa kernel.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att kernel.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att en ändring av en viktig fil eller konfiguration orsakade kernel.dll-felet kan en systemåterställning lösa problemet.


 4. Installera om programmet som använder filen kernel.dll. Om DLL-felet kernel.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om ominstallationen av programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller kernel.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Kör programmet som administratör om du fortfarande får DLL-felet även efter att du installerat om det. Vissa användare har rapporterat att de, efter att ha installerat en patch eller uppdatering till ett program, får "kernel.dll hittades inte" -felet.


 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till kernel.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen kernel.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Kernel.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 7. Återställ en drivrutin till en tidigare installerad version om kernel.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Kernel.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka kernel.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda kernel.dll-filfelsökningsråden ovan misslyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera kernel.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga kernel.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar kernel.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att fixa kernel.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några kernel.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar