Hur du fixar WhatsApp-aviseringar som inte fungerar

WhatsApp-meddelandeprogrammet är ett populärt och gratis sätt att kommunicera med vänner, familj och kollegor på Android-smartphones, iPhones och Windows-enheter. Ibland slutar appens meddelanden att fungera korrekt, vilket tvingar dig att öppna appen för att manuellt kontrollera om du har fått några DM-filer, vilket är tidskrävande och frustrerande.

Problemen som hindrar att meddelanden skapas kan också leda till inga WhatsApp-meddelanden på låsskärmar. Prova dessa lösningar för att lösa problem och komma tillbaka till att kommunicera med vänner, kollegor och familjemedlemmar.

Informationen i den här artikeln gäller WhatsApp på smartphones med Android 4.0.3 och senare, iPhones med iOS 9 och senare, Windows 10 och Windows 8.

anyaberkut / istock / Getty Images Plus


Orsak till WhatsApp-aviseringsfel

När dina WhatsApp-aviseringar inte fungerar kan de felaktiga appinställningarna eller inställningarna väljas. Vid andra tillfällen kan vissa av enhetens behörigheter ha inaktiverats. Ibland finns det ingen märkbar orsak.

Hur du fixar WhatsApp-aviseringar som inte fungerar

När dina WhatsApp-aviseringar inte visas kan du få dina aviseringar och varningar att fungera igen på iPhone, Android, Windows och webben med följande korrigeringar.

 1. Stäng av flygplansläget. Alla plattformar har ett flygplansläge av något slag som stänger av all internetanslutning och förhindrar att nya WhatsApp-meddelanden kommer in och skickar ett meddelande till dig.

  • Hantera Wi-Fi på Android
  • Hantera flygplansläge på iPhones
  • Hantera flygplansläge på Windows-enheter
 2. Kontrollera att du är online. Om du inaktiverade mobil- och Wi-Fi-anslutningar får du inga WhatsApp-aviseringar, samtal eller chattmeddelanden. Genom att ansluta din iPhone eller Android-enhet till ditt Wi-Fi-nätverk kan meddelanden levereras.

 3. Be en vän om hjälp. Du får bara ett WhatsApp-meddelande när någon ringer eller skickar meddelanden till dig i appen. Be en vän att skicka WhatsApp-chattmeddelanden så att du kan se om det finns ett problem.

  Be någon skicka ett WhatsApp-meddelande till dig när du har testat var och en av dessa lösningar för att se om det fungerar.

 4. Aktivera aviseringar i WhatsApp-appen. Öppna WhatsApp och gå till inställningar > Meddelanden och se till att aviseringsinställningarna är aktiverade.

  En inställning är aktiverad om omkopplaren är grön.

 5. Kontrollera inställningarna Stör ej. Dessa kan påverka vilken typ av appaviseringar du får, hur aviseringar dyker upp och när du får en. Dubbelkolla för att se till att den här funktionen inte gör dina WhatsApp-aviseringar tysta.

  • Hantera Stör ej på iPhone
  • Hantera Stör ej på Android
  • Hantera tysta timmar i Windows
 6. Stäng av Wi-Fi. Medan du kanske är ansluten till en Wi-Fi-anslutning kan internettjänsten vara nere. Stäng av Wi-Fi på din iPhone eller Android-smartphone och byt till ditt mobilnätverk för att se om det hjälper.

 7. Starta om enheten. Att starta om en Windows-bärbar dator eller dator, iPhone eller Android-enhet kan lösa flera problem.

 8. Installera de senaste operativsystemuppdateringarna. Som med att starta om en enhet kan installation av de senaste uppdateringarna av operativsystemet ofta åtgärda eventuella fel som du upplever.

  • Uppgradera till iOS
  • Uppgradera Android
  • Uppgradera Windows 10
 9. Uppdatera WhatsApp-appen. Ibland kan en ny version av ett operativsystem få vissa appfunktioner att sluta fungera korrekt. En appuppdatering kan åtgärda detta genom att förbättra kompatibiliteten. Oavsett vilket operativsystem du använder är det alltid viktigt att hålla det uppdaterat för att få de senaste funktionerna, korrigeringarna och säkerhetsuppdateringarna.

  • Uppdatera iOS-appar
  • Uppdatera Android-appar
  • Uppdatera Windows-appar
 10. Kontrollera om lågeffektsläget är aktiverat. Många enheter har en funktion som automatiskt inaktiverar bakgrundsappaktivitet och aviseringar när batterinivån börjar ta slut. Kontrollera att det inte aktiverades av misstag.

  • Hantera lågeffektläge på iPhone
  • Hantera energisparläge på Android
  • Hantera batterisparfunktionen i Windows
 11. Kontrollera inställningarna för meddelanden för iOS och Android WhatsApp. Gå till inställningar > WhatsApp > Meddelanden på iPhone eller Programhanterare > WhatsApp > Meddelanden på Android. Se sedan till att alla lämpliga aviseringsinställningar är aktiverade.

 12. Aktivera bakgrundsaktivitet. Gå till inställningar > WhatsApp på iPhone och kontrollera det Bakgrund App Uppdatera och Mobil data är aktiverade. Öppna på Android Programhanterare > WhatsApp > Dataanvändning och se till att Begränsa bakgrundsdata är inte vald.

 13. Logga ut på andra enheter. Du kanske får WhatsApp-aviseringar på en annan enhet om du är inloggad på WhatsApp på flera platser. Logga ut från alla dina WhatsApp-appar på mobiltelefoner, surfplattor och datorer och logga sedan in på bara en enhet.

  Logga ut från webbversionen av WhatsApp om du loggade in i en webbläsare för att komma åt ditt konto.

 14. Aktivera skrivbordsaviseringar. Om du använder webbversionen av WhatsApp, aktiverar du aviseringar genom att klicka på prompten i webbläsaren när du ansluter till ditt konto. Om meddelandet inte visas stöder webbläsaren inte skrivbordsaviseringar. Använd en webbläsare som gör det, till exempel Microsoft Edge eller Google Chrome.

  Du kan också kontrollera skrivbordsaviseringsinställningar för alla webbplatser i Edge genom att gå till inställningar > Advanced Open water > Hantera behörigheter och knacka på webbplatsens namn. Processen är liknande i andra webbläsare.


Lämna en kommentar