Hur du fixar när Facebook Dating inte fungerar

Facebook-användare har ibland rapporterat problem med Facebooks dejtingstjänst. Några av dessa problem kan vara:

 • Facebook Dating dyker inte upp i Facebook-appen.
 • Facebook Dating laddas inte.
 • Facebook-appen fortsätter att krascha.
 • Foton och andra funktioner visas inte i appen.
 • Meddelanden om Facebook Dating visas inte på din startskärm.

Om Facebook Dating inte fungerar för dig kan du prova att uppdatera Facebook-appen, starta om enheten eller felsöka din internetanslutning.

Informationen i den här artikeln gäller Facebook-appen för iOS och Android.


Orsaker till att Facebook Dating inte fungerar

Om du har problem med Facebook Dating beror det förmodligen på något av följande skäl:

 • Facebook-appen måste uppdateras.
 • Facebook Dating är nere för alla.
 • Du har blockerat aviseringar.
 • Det finns problem med din internetanslutning.
 • Din mobila enhets cachedata är skadad.

Tom Werner / DigitalVision / Getty Images

Beroende på källan till problemet kanske du bara måste vänta på att Facebooks team ska fixa det, men det finns några saker du kan prova under tiden.

Sök efter "Is Facebook Dating down" på Google och Twitter för att se om andra användare rapporterar problem med Facebook-appen.

Hur du fixar när Facebook Dating inte fungerar

Prova dessa steg tills Facebook Dating fungerar ordentligt:

 1. Uppdatera Facebook-appen. Om Facebook Dating inte dyker upp måste du antagligen uppdatera Facebook-appen till den senaste versionen. Det är möjligt att aktivera automatiska uppdateringar för Android och uppdatera alla appar samtidigt på iPhones.

 2. Kontrollera din Wi-Fi-anslutning. Om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk och har problem med andra appar kan du behöva felsöka ditt internet. Om du använder en mobildataplan finns det några saker du kan försöka fixa när din mobildata inte fungerar.

 3. Aktivera appaviseringar för Facebook-appen. Om du har inaktiverat appaviseringar, se till att du gör ett undantag för Facebook eller aktiverar aviseringar igen.

  Du kan anpassa aviseringar för iPhones och Android-enheter så att du kan dölja eller visa appaviseringar på din låsskärm.

 4. Rensa din mobila enhets cache. Enheten lagrar cachedata för att hjälpa appar att fungera snabbare, men ibland kan denna data skadas och skapa problem. Att rensa cacheminnet på din iPhone eller Android-enhet kan lösa eventuella konflikter.

 5. Kontrollera om Facebook är nere. Om andra användare rapporterar problem med Facebook finns det troligen inget du kan göra förutom att vänta tills det fungerar igen.

 6. Stäng Facebook-appen. När du stänger appar på iPhones eller Android-enheter kan det åtgärda mindre buggar som gör att funktioner försvinner.

 7. Starta om enheten. Att stänga av enheten och slå på den igen kan lösa ett överraskande antal problem.

 8. Ta bort och installera om Facebook-appen. Prova att ta bort appen från iOS eller Android och ladda ner den igen från Google Play eller Apple App Store.

 9. Kontakta Facebooks hjälpcenter. Om du fortfarande inte kan komma åt Facebook Dating, och ingen annan rapporterar problem med tjänsten, kan du nå ut till Facebooks tekniska supportteam.


Lämna en kommentar