Hur fixar du det när oenighet inte öppnas

När Discord inte öppnas förlorar du all funktionalitet som tillhandahålls av stationära och mobila appar, som den systemomfattande push-to-talk, så det är viktigt att få igång den så fort som möjligt.


Vad orsakar oenighet att inte öppna?

Det vanligaste problemet som hindrar Discord från att starta är att det aldrig stängs av i första hand. När du stänger Discord lämnar det ibland en restprocess i bakgrunden. Det hindrar appen från att öppnas igen tills du dödar processen.

Andra problem kan också förhindra att Discord öppnas, som problem med internetanslutning, ett virtuellt privat nätverk (VPN) och proxykompatibilitet, felaktiga systeminställningar och till och med korrupt data i dina tillfälliga filer eller Discord-appen.

Hur fixar du det när oenighet inte öppnas

Om du har problem med att öppna Discord, följ dessa steg för att få det att fungera igen.

 1. Tvinga avsluta Discord-uppgiften. När du stänger en app som Discord är det möjligt för delar av appen att fortsätta att köra i bakgrunden. Discord visas inte i aktivitetsfältet eller i systemfältet, men en kvarleva av den kan fortfarande köras. När det händer är det omöjligt att öppna en ny kopia av Discord utan att först bli av med resten.

  Leta efter eventuella instanser från Windows aktivitetshanterare Discord, välj dem och klicka sedan på Avsluta aktivitet.

  Om du använder Discord på macOS kan du använda Force Quit för att bli av med en felaktig instans av Discord. Du kan också döda Android-appen om du har problem med Discord på Android. För Discord-problem på Android och iOS kan det också hjälpa att starta om enheten.

 2. Ta bort tillfälliga filer. Korrupta tillfälliga filer kan förhindra att Discord-appen öppnas och fungerar normalt. För att åtgärda problemet måste du ta bort alla filer i dina mappar AppData och LocalAppData.

 3. Prova webbversionen av Discord. Navigera till discord.gg och logga in. Om webbklienten fungerar bra, finns det förmodligen inget problem med din internetanslutning. I så fall är det mer troligt att det finns ett problem med Discord-appen på din dator. Om webbklienten inte fungerar har du förmodligen ett internetproblem.

 4. Inaktivera din VPN eller proxy. Om du använder en VPN eller ansluter till internet via en proxy kan det hindra Discord från att fungera. För att utesluta detta, koppla bort din VPN eller inaktivera din proxy, återställ din normala internetanslutning och kontrollera sedan om Discord fungerar. Om det gör det kan du prova att byta VPN-server som du ansluter till eller prova olika proxyservrar.

  För att inaktivera eller koppla från en VPN, använd din VPN-app.

  För att inaktivera proxyservrar på en Windows-dator, gå till kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Internet-alternativ. Välj Anslutningar fliken och klicka på LAN-inställningar. Om rutan bredvid Använd en proxyserver för ditt LAN är markerat, avmarkera det. Klick OK och då tillämpas.

 5. Spola din DNS. Om du återhämtar dig efter ett internetanslutningsproblem eller om du precis har stängt av din VPN eller kopplat från en proxy kan du behöva spola din DNS för att se resultat.

 6. Fixa dina datum- och tidsinställningar. Om du har ställt in datum och tid manuellt på datorn och dina inställningar inte är korrekta kan det förhindra att Discord-formuläret fungerar korrekt. I stället för att ställa in saker manuellt, ställ in datum och tid på automatiskt. När du har gjort det startar du om datorn innan du försöker öppna Discord.

 7. Skanna din dator efter skadlig kod. Skadlig programvara kan utformas för att förhindra att vissa appar och verktyg startas, och det kan också förhindra att appar körs som en oavsiktlig biprodukt eller genom att använda för många systemresurser. Med hjälp av en antivirus- eller anti-malware-app av hög kvalitet, skanna din dator efter infektioner och fixa allt du hittar.

 8. Sök efter Windows-uppdateringar. I vissa fall kan körning av en föråldrad version av Windows orsaka oväntat appbeteende. Om det är källan till ditt problem, kan du lösa problemet genom att ladda ner och installera tillgängliga systemuppdateringar.

  Om du har problem med att öppna Discord på en Mac, se till att det finns tillgängliga macOS-uppdateringar.

 9. Sök efter Discord-uppdateringar. Navigera till discord.com/download och ladda ner den senaste versionen av programvaran för ditt operativsystem. Installationsprogrammet bör uppdatera din app om den är föråldrad.

 10. Avinstallera Discord och utför en ny installation. Om inget annat fungerar måste du avinstallera appen, ladda ner det senaste Discord-installationsprogrammet och installera om det. Om ditt problem orsakades av korrupt data i Discord-appen kommer detta att få saker att fungera igen.


Vad händer om oenighet fortfarande inte kommer att öppnas?

Eftersom Discord-appen i huvudsak bara är ett omslag för webbklienten kan eventuella störningar i webbtjänsten förhindra att appen öppnas. Det betyder att det kan finnas ett problem i Discords ände att du måste vänta på att de ska stryka ut, eller så kan du ha problem med internetanslutningen. I så fall bör du kontrollera om Discord är nere för alla, eller om det bara är du.


Lämna en kommentar