Instagram kommer snart att dela användarnas bilder


Instagram testar en funktion som gör det möjligt för användare att dela bilder som lagts upp av andra användare i deras Instagram Stories

Äntligen har även Instagram gett efter för "dela"-knappen. Hittills har det sociala fotonätverket inte haft någon funktion som gör det möjligt för användare att dela andra användares bilder på sina personliga profiler. Men till slut fick de ge sig och den magiska knappen "Dela" blev tillgänglig för ett fåtal användare. Den är fortfarande i testfasen, men om allt går bra kommer den att släppas för alla registrerade användare av det sociala nätverket.

Förut måste de som ville lägga upp en bild på Instagram använda en ad hoc-app (Repost for Instagram, Save & Repost for Instagram, InstaRepost for Instagram) eller ta en skärmdump av bilden. Med den här nya funktionen behöver du inte använda något av dessa knep, utan du kan bara använda Instagrams omläggningsfunktion, som dock har en speciell funktion. Bilden som vi vill dela på vår profil kommer inte att läggas till i Instagram-flödet, utan publiceras som en berättelse på Instagram.

Så fungerar den ompublicering av bilder som Instagram har utvecklat

De få användare som har fått en förhandsvisning av den nya ompubliceringsfunktionen har lagt ut bilder på sociala medier som visar hur den fungerar. När vi hittar en bild som en vän har lagt upp på Instagram och vi vill dela den på vår profil måste vi trycka på en särskild knapp som gör att vi kan publicera den i våra Stories. Nu kommer vi in i bildredigeraren i Instagram Stories och har möjlighet att anpassa inlägget: vi kan tagga upphovsmannen till bilden och lägga till färgad text. I bilden som publiceras i Story på Instagram finns det också en knapp i mitten av skärmen med texten "View post" som länkar direkt till det ursprungliga inlägget. För att kunna lägga upp en ny bild i Instagram Stories har appen också skapat ett grafiskt gränssnitt med den delade bilden i förgrunden och en färgad bakgrund där du kan lägga in en text eller GIF.


Vem kan använda den nya bilden

Som sagt är funktionen för tillfället bara tillgänglig för vissa användare och befinner sig i testfasen. Om allt går bra kommer verktyget att släppas för alla. Att lägga upp bilder via Instagram Stories är främst avsett för företag som annonserar via den sociala plattformen: tack vare den här nya funktionen kan de uppmuntra användare att dela deras produkter på deras profil.


Lämna en kommentar