Så här använder du porträttläget i Instagram Stories


Med porträttläget blir det möjligt att ta bilder och spela in videor med suddig bakgrund för att lägga upp mellan Instagram Stories

Efter att ha meddelat det de senaste veckorna har Instagram släppt det nya porträttläget för alla sina användare, som gör det möjligt att ta bilder och spela in videor med suddig bakgrund direkt från appen. Foton och videor som tas med bokeh-läget kan endast delas i Instagram Stories.

Att ta bilder med suddig effekt är inget nytt i smartphone-världen. Tillverkarna har introducerat det i minst ett par år, tack vare dubbla kameror och artificiell intelligens som känner igen motivet i bilden eller videon och suddar ut allt bakom det. Hittills har dock inget socialt nätverk eller någon meddelandeapp gjort den tillgänglig för användare som inte har en smartphone som stöder bokeh-effekten. Så här använder du porträttläget på Instagram.

Ta foton med suddig bakgrund på Instagram

Porträttläget är en av de funktioner som användarna har tillgång till för Instagram Stories. Det är mycket enkelt att använda den: öppna programmet, klicka på ikonen för att publicera en berättelse på Instagram och välj Porträtt från fotograferingslägena längst ner. För att använda den måste du föra din smartphone nära ansiktet på den person som du vill fotografera. Porträttläget kan också användas för selfies. När du har identifierat ansiktet märker du genast att bokeh-effekten aktiveras och att bakgrunden blir suddig. Denna effekt är möjlig tack vare Instagrams stora framsteg inom artificiell intelligens. Förutom bilder kan du också spela in videor med porträttläget, som du sedan kan lägga upp i dina Instagram Stories.

När du har tagit bilden med bokeh-effekten kan du redigera fotot genom att lägga till GIF:er och färgad text.


Hur får du porträttläget

För att få porträttläget på din smartphone måste du uppdatera Instagram-appen till den senaste tillgängliga versionen. Bokeh-effekten är tillgänglig för både Android och iOS.


Lämna en kommentar