Så här gör du en regnbågscirkel på Instagram


Juni är en månad som är tillägnad Pride och nya regnbågsklistermärken har kommit till Instagram: så här kan du infoga dem i dina Stories

Många italienska städer har i dagarna prytt sig med regnbågens färger: juni är en månad för hbtq-stolthet och på många torg har det anordnats demonstrationer och parader. De sociala nätverken främjar också LGBT Pride-månaden med nya klistermärken och ad hoc-funktioner. Både Twitters och Facebooks sociala applikationer har lagt till roliga animationer för att uttrycka dina åsikter.

På Twitter har hashtaggen #pride följt av regnbågsflaggan lanserats, medan du på Facebook kan anpassa din profilbild genom att lägga till en regnbågsbakgrund. Facebook har också lagt till regnbågsreaktionen, som du kan aktivera genom att gilla hbtq-sidan på Facebook. Instagram ville också hedra HBT Pride Month genom att lägga till roliga animationer i sin personliga profil. Förutom de klassiska hashtaggarna med tema kan du färga din Instagram Story-cirkel med regnbågens färger. Så här gör du.

Så får du regnbågscirkeln på din Instagram Story

Om du har lagt märke till några ovanliga färger på dina vänners profilbilder de senaste dagarna är det inte ett fel i appen, utan en ny funktion som lagts till i samband med LGBT pride-månaden. Hur får du regnbågscirkeln på din profilbild? Du måste gå in i dina Instagram Stories, spela in en video, ta ett foto eller ladda upp ett foto från din smartphones fotogalleri. Då måste du trycka på "Aa"-ikonen och skriva hashtaggen #pride (eller #pride2019, #loveislove, #LGBT, #bornperfect, #equalitymatters, #accelerateacceptans). När du har slutfört steget lägger du upp Instagram Story och regnbågscirkeln kommer att visas på ditt profilfoto.


Lämna en kommentar