Så här byter du snabbt till ditt Windows-skrivbord

Med Windows 10 utökade Microsoft användbarheten av kortkommandon som är beroende av Windows-tangenten. I allmänhet styr dessa genvägar uppgifter på operativsystemsnivå, medan genvägar med kontroll- och Alt-tangenterna vanligtvis fungerar i det aktiva programmet.

Dessa instruktioner gäller Windows 10. Tidigare versioner av Windows stöder inte virtuella skrivbord som hanteras av operativsystemet.

Miguel Co / Lifewire


Så här visar och döljer du skrivbordet i Windows 10

Använd Vinn + D genväg för att visa och dölja skrivbordet. Detta kommando tvingar Windows att byta till skrivbordet omedelbart och minimera alla öppna fönster till aktivitetsfältet. Använd samma genväg för att få tillbaka de öppna fönstren.

Den här genvägen fungerar i alla versioner av Windows till minst XP.

Hur man skapar virtuella skrivbord

Windows 10 innehåller virtuella skrivbord, som erbjuder mer än en version av din arbetsyta. En bra användning för virtuella skrivbord är att separera professionellt och personligt arbete.

Press Win + Ctrl+D för att lägga till ett nytt virtuellt skrivbord. Upprepa knappkommandot för att skapa mer. tryck på Win + Ctrl tangenter plus vänster och höger piltangenter för att växla mellan skärmar.


Hur man visar uppgiftsvyn för att se alla virtuella skrivbord

Tryck Task Vy -knappen i verktygsfältet för att öppna ett helskärmsläge som visar miniatyrer av varje virtuellt skrivbord samt appar som stöder tidslinjehistorik. Den här funktionen var ny i Windows 10 18.09-utgåvan.

Om du inte ser Aktivitetsvy-knappen, högerklicka på aktivitetsfältet och välj Visa uppgiftsvy-knappen.

Task View-knappen ser ut som en filmremsa och är bredvid Cortana-ikonen i aktivitetsfältet som standard. I Aktivitetsvy kan du hitta appar och webbsidor du tidigare har tittat på. Du kan också ta bort, flytta objekt till och lägga till nya virtuella skrivbord.


Lämna en kommentar