WPS Office Review

WPS Office (tidigare kallat Kingsoft Office) är ett gratis Microsoft Office-alternativ som levereras med tre kontorsprodukter, var och en med en fantastisk skärm och lättanvänt gränssnitt. Automatisk stavningskontroll och stöd för populära filtyper är bara några av de inkluderade funktionerna som du kan hitta i WPS Office.

Programmet installerar presentation, kalkylblad och skrivare - dessa kan användas för att ersätta Microsoft PowerPoint, Excel respektive Word.

Du kan ladda ner WPS Office på Windows, Linux, macOS, iOS och Android.

Hämta WPS Office

Vad vi gillar

  • Writer kan öppna nya och gamla MS Word-dokument.

  • Rent och enkelt gränssnitt.

  • Gratis mallar för varje kontorsprogram.

  • Kan installera några eller alla tre kontorsapplikationer.

Vad vi inte gillar

  • Måste manuellt kontrollera stavfel i kalkylark och presentation.


WPS Office-filformat

WPS Office stöder fullständigt följande filtyper, vilket innebär att du kan öppna och spara tillbaka till dessa format:

CSV, DBF, DOC, DOCM, DOCX, DOT, DOTM, DPS, DPT, ET, ETT, HTM, HTML, MHT, MHTML, POT, PPS, PPTX, PPT, PRN, RTF, TXT, WPS, WPT, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XML

Som du kan se kan populära Microsoft Office-filformat, som DOCX, PPTX och XLSX, också användas i WPS Office.

WPS Office vs Microsoft Office

Microsoft Office levereras med flera program: en e-postklient, anteckningsapplikation och kalkylblad, presentation, databas och ordbehandlingsprogram, bland andra.

Medan WPS Office inte stöder samma mängd kontorsprodukter, är det en nära konkurrent till Microsoft Office, eftersom det med de som det har gemensamt (ordbehandlare etc.) är en ganska nära matchning om vilken som är bättre än den andra.

Personligen föredrar jag flikgränssnittet för WPS Office jämfört med det som erbjuds av Microsoft Office. Ibland kan något så enkelt som att få dig att föredra en svit framför den andra. Men eftersom Microsoft Office är så populärt kan du behöva använda filtyper eller specifika MS Office-program, som Access, vilket kan göra att du vill ha något mer än den här gratis kontorssviten.

Du kan även använda WPS Cloud för att redigera dokument online, ungefär som Microsoft Office Online. Det är lika enkelt att använda som skrivbordsversionen.

Med allt i åtanke är det viktigt att inse att även om du kan behöva Microsoft Office för att arbeta vissa projekt eller använda vissa filtyper, är WPS Office ett trevligt alternativ som har sina egna funktioner och fördelar.

Åtminstone, om du är i nypa för att öppna en ny Microsoft Office-dokumenttyp men din dator inte kör MS Office, är den här sviten ett utmärkt sätt att öppna filen så att du kan redigera och spara den bara som du skulle gjort om MS Office installerades.


Mina tankar om WPS Office

Om du jämför WPS Office med en annan betald eller gratis kontorsvit hittar du enkelt saker som saknas, som ett databasprogram eller stavningskontroll. Men det är viktigt att titta på WPS Office på egen hand för att känna igen sina egna fördelar.

Användarvänlighet är ibland viktigare än att ha hundratals unika funktioner. Jag tror att WPS Office är den enklaste kontorssviten att använda och att titta på för den delen. Jag har inte haft några problem med att använda det och gränssnittsgränssnittet skapar ett mycket mindre rörigt arbetsområde.

Bortsett från enbart estetik är WPS Office också flexibelt eftersom det fungerar med många vanliga filtyper som du kan behöva använda, vilket gör det precis så mycket sötare.

Hämta WPS Office


Lämna en kommentar