Ska du ens bry dig om iPhone eller iPod-batteribyte?

En välskött iPhone eller iPod kan ta många år, men det finns en nackdel med den långa livslängden: så småningom måste du överväga att byta batteri.

En mobil enhet som används regelbundet kan börja visa minskad batterilivslängd efter 18-24 månader (vissa håller naturligtvis längre. För en detaljerad titt på detta ämne, läs Hur länge håller iPhone & iPod-batterier?). Om du har haft din iPhone eller iPod i två år eller mer har du antagligen märkt att batteriet rymmer mindre juice och att du behöver ladda upp oftare.

bildkredit: yasinguneysu / E + / Getty Images

Du behöver naturligtvis inte byta ut batteriet så snart dessa tecken börjar dyka upp. Och om du fortfarande är nöjd med allt annat om din iPhone eller iPod, föredrar du att bara byta ut batteriet istället för att köpa en helt ny enhet.

Problemet är att batteriet på dessa enheter inte kan bytas ut (lätt) av användarna eftersom höljena saknar dörrar eller skruvar. Så vad är dina alternativ för batteribyte för iPhone eller iPod?

Har du en iPad vars batteri kanske behöver bytas ut? Vi diskuterar det i detalj i 4 alternativ för att byta ut ett dött iPad-batteri.


Alternativ för ersättning av iPhone och iPod

Apple: Apple erbjuder ett batteribyteprogram för både enheter inom och utanför garantin via sina butiker och webbplats. Det finns vissa förhållanden, men många äldre modeller bör kvalificera sig. Om du har en Apple Store i närheten, stanna in och diskutera dina alternativ. Annars finns det bra information på Apples webbplats om både iPhone-reparation och iPod-reparation.

Apple-auktoriserade tjänsteleverantörer: Apple är inte det enda företaget som kan tillhandahålla reparationer. Det finns också ett nätverk av auktoriserade tjänsteleverantörer vars personal har utbildats och certifierats av Apple. När du får en reparation från dessa butiker kan du vara säker på att du får bra, kunnig hjälp och att din garanti skyddas (om din enhet fortfarande är under garanti). Hitta en auktoriserad tjänsteleverantör nära dig på Apples webbplats.

Reparationsbutiker: Många webbplatser och köpcentrumkiosker erbjuder ersättningstjänster för iPhone och iPod, ofta med lägre priser än Apples. Var försiktig med dessa alternativ. Om de inte är auktoriserade av Apple kan deras personal inte vara experter och de kan av misstag skada din enhet.

Gör det själv: Om du är behändig kan du byta ut enhetens batteri själv (även om du gör detta kommer garantin definitivt att upphävas och Apple hjälper dig inte om det finns problem). Det här är lite knepigare, men din favoritsökmotor kan ge dig företag som säljer de verktyg och batterier du behöver. Se till att du har synkroniserat din iPhone eller iPod innan du börjar säkerhetskopiera all din data och vet vad du gör. Annars kan du sluta med en död enhet.

Priser för ersättning av iPhone och iPod

För iPhone kommer Apple att betjäna batteriet på modeller så gamla som iPhone 3GS upp till det senaste. Företaget tar ut $ 49- $ 69 för iPhone-batteritjänst, beroende på modell.

För iPod varierar priserna från $ 39 för en iPod Shuffle till $ 79 för en iPod touch till $ 149 för en iPod Classic. För iPods servar Apple endast batteriet på nyare modeller. Om du har en iPod som är ett par generationer gammal kan du behöva hitta andra reparationsalternativ. Kontrollera med Apple om din modell är täckt.

För de senaste uppdaterade priserna och villkoren, kolla in Apples sidor för iPhone-reparationspriser och iPod-reparationspriser.


Är det värt att byta ut ett iPhone- eller iPod-batteri?

Att byta ut det döda eller döda batteriet i din iPhone eller iPod kan tyckas vara en bra idé, men det kanske inte är värt det. Det beror på hur gammal enheten är. Vi rekommenderar att du tänker på frågan så här:

  • Om din enhet fortfarande är under garanti, ja, byt definitivt ut batteriet. Med garantin bör reparationen vara gratis eller till låg kostnad.
  • Om det nyligen har gått ut ur garantin och fortfarande fungerar bra för dina behov, är det förmodligen vettigt att byta ut batteriet.
  • Om det inte är garanti och ett par generationer efter eller några år gammalt är det förmodligen inte meningsfullt att byta ut batteriet.

I det sista fallet måste du väga kostnaden för att byta ut batteriet mot kostnaden för en ny enhet. Till exempel, om du har en 5: e generationens iPod touch som behöver ett nytt batteri, kostar det 79 dollar. Men att köpa en helt ny iPod touch börjar på bara 199 dollar, drygt 100 dollar mer. För det priset får du all den senaste hårdvaran och mjukvaran. Varför inte spendera lite mer och få en mycket bättre enhet?


Hur du gör ditt iPhone- eller iPod-batteri längre

Du kan undvika att behöva byta batteri så länge som möjligt genom att ta hand om ditt batteri. Apple föreslår att du gör följande för att ge ditt batteri en så lång livslängd som möjligt:

  • Håll enheten på ett svalt område: iPhones och iPods fungerar bäst när de används i en omgivningstemperatur mellan 32 och 95 grader Fahrenheit (0-35 C). Att använda enheten utanför dessa temperaturer kan skada batteriet permanent. Du vill särskilt inte ladda din enhet om omgivningstemperaturen är över 95 grader, eftersom detta också kan skada batteriet.
  • Ta bort fodral innan du laddar: Vissa skyddshöljen kan göra att din enhet blir för varm när den laddas. Att ta av fodralet kan hjälpa dem att hålla sig svala medan de får ström.
  • Ladda batteriet före långvarig förvaring: Om du planerar att inte använda din iPhone eller iPod under en längre tid laddar du batteriet till 50% och stänger sedan av det. Om du lagrar den under mycket långa perioder ska du ladda den till 50% var 6: e månad.

Det här är tips för att få ditt batteri att ha en längre livslängd, men det är inte samma sak som att få mer användning av en enda laddning. Om du letar efter information om det har vi 30 tips för att förlänga batteriets livslängd på iPhone.

Lämna en kommentar