TunnelBear VPN Review: Allt du behöver veta

TunnelBear VPN


Prestanda: Förvånansvärt fantastiskt för det mesta

Med tanke på den barnsliga utformningen av användargränssnittet kommer TunnelBear verkligen att överraska dig när det gäller prestanda. VPN-anslutningsprocessen är blixtsnabb, nedladdningshastigheter är över genomsnittet och VPN förblev stabil oavsett vilken server vi brukade ansluta.

Den enda platsen vi upplevde problem var ibland när vi bytte från en serverplats till en annan. I vissa fall skulle VPN inte ansluta och vi behövde stänga av det helt och öppna det igen innan det skulle ansluta igen. När du väl öppnat en ny instans av TunnelBear tog anslutningen, även till avlägsna servrar, bara några sekunder att göra.

Streaming: Det fungerar, men ...

Eftersom anslutningshastigheterna med TunnelBear är så snabba är streaming en trevlig upplevelse. Till största del. Där de flesta användare kommer att hitta frustration är vad du kan strömma.

Netflix, BBC iPlayer och Amazon Prime är märkbart på listan över streamingtjänster som inte fungerar. Om du letar efter en VPN som låter dig strömma geoskyddat innehåll kommer du förmodligen att vara väldigt olycklig om det här är de viktigaste tjänsterna du använder. Du kan fortfarande få YouTube-innehåll som är geoskyddat, men för många användare räcker det bara inte.


Sekretesspolicy: Något motstridigt

TunnelBear ligger i Kanada, men företaget ägs av USA-baserade McAfee, båda fakta som gäller. Kanada och USA är båda en del av Five-Eyes underrättelsesallians, vilket innebär att det alltid finns en möjlighet att övervaka privat kommunikation. Trots detta hävdar TunnelBear sekretesspolicy att det inte samlar in och lagrar:

 • IP-adresser för webbplatsbesök eller serviceförbindelser
 • DNS-frågor när de är anslutna via TunnelBear VPN
 • Information om applikationer, tjänster eller webbplatser som besökare besöker.

TunnelBear samlar emellertid vad det kallar "kontodata" och "operativa data" som inkluderar en e-postadress, OS-plattformar och versioner, appversioninformation, en indikator på om en användare har varit aktiv under en viss månad , totala data som används och operativa händelser som att skapa ett konto eller göra en betalning.

För användare som är oroade över att deras identitet förblir riktigt anonym när de använder ett VPN, kanske det här inte är rätt tjänst. Användare som bara behöver ett VPN för att flytta data och kommunikation har förmodligen inget att oroa sig för.

TunnelBear tillåter årliga oberoende säkerhetsrevisioner och publicerar resultaten av dessa revisioner för allmänheten att granska.


Säkerhetsfunktioner: Imponerande

Om du letar efter en VPN som har stor säkerhet när du är ansluten är TunnelBear ett bra val. VPN-tjänsten använder OpenVPN, IPSEC4 och IKEv2, beroende på vilken plattform du ansluter till. Det finns också ytterligare EAS 256-bitars kryptering som säkerställer att dina data skyddas medan du använder TunnelBear.

Det finns också ett par andra funktioner som gör användningen av VPN-tjänsten lite säkrare. Först finns alternativet VigilantBear, vilket motsvarar en dödsbrytare. Dina uppgifter är skyddade om anslutningen av någon anledning avbryts, vilket ger VPN-läckageskydd. Nackdelen med VigilantBear-alternativet är att det bara fungerar med Windows, Mac och Android 5.0 eller senare.

GhostBear-funktionen är TunnelBears version av fördunkning. Med detta alternativ kan du kringgå innehållsblockering eller strypning och skapa en mer stabil anslutning. Detta är särskilt användbart om du försöker komma åt geofences innehåll eftersom GhostBear kan få det att se ut som din trafik kommer från en vanlig ISP, snarare än från en VPN. Nackdelen med tjänsten är att GhostBear kan minska dina anslutningshastigheter på grund av tekniken som håller på att hålla dina trafiksignaler maskerade.

För att bevisa hur seriöst det tar säkerhet gör TunnelBear något riktigt unikt i VPN-branschen. Det tillåter årliga oberoende säkerhetsrevisioner och publicerar resultaten av dessa revisioner för allmänheten att granska. Det är utan motstycke men illustrerar TunnelBears engagemang för säkerhet.

Torrenting: Stöds men annonseras inte

Ingenstans på TunnelBear-webbplatsen hittar du en hänvisning till torrenting. Det finns inget på webbplatsen som säger att det stöds eller inte stöds. För att ta reda på det måste du antingen prova torrent medan du använder TunnelBear eller fråga företaget. Vi frågade företaget och de motvilligt (och något vagt) bekräftade att torrenting är tillåtet när du använder TunnelBear, men det föreslås att specifika tunnlar är mer framgångsrika för torrentaktiviteter. Dessa inkluderar:

 • USA
 • Kanada
 • Storbritannien
 • Tyskland
 • Sverige
 • Nederländerna
 • Rumänien

Tunnelbear VPN

Annonsblockering: Ingen inbyggd blockerare

TunnelBear inkluderar inte en inbyggd annonsblockerare, så du är fortfarande sårbar för överdrivna annonsspårare och skadlig kod när du använder tjänsten. Det finns en systerapp tillgänglig för iPhone som heter BlockBear och ett Chrome-tillägg som heter Blocker, men de är inte en del av kärnan TunnelBear-appen.

Kundtjänst: webbchatt

TunnelBear tillhandahåller en omfattande kunskapsbas som du kan använda för felsökning. Om det inte räcker innehåller hjälpsidan också en stor, lätt att hitta kontakta oss alternativ. Klicka på det här alternativet tar dig till ett formulär där du kan starta webbchatt. Om agenter inte är tillgängliga kommer de tillbaka till dig via e-post så snart som möjligt.

Pris: Prisvärd nog för avslappnade användare

En annan sak som TunnelBear har för det, och som gör tjänsten ganska attraktiv för vissa användare är kostnaden för tjänsten. TunnelBear erbjuder en av de bästa gratis tjänsterna du hittar, och erbjuder upp till 500 MB data per månad för användare gratis. Den kostnadsfria planen begränsar inte de tjänster du kan ansluta till och tar heller inte bort någon av de andra funktionerna i TunnelBear-tjänsten.

TunnelBear erbjuder en av de bästa gratis tjänsterna du hittar, och erbjuder upp till 500 MB data per månad för användare gratis.

Om du är en tung VPN-användare kommer 500mb data inte att hålla dig länge. Båda de tillgängliga TunnelBear-betalplanerna möjliggör obegränsad data, fem anslutna enheter och prioriterad kundtjänst. Månad-till-månad-planen kostar dig $ 9.99 per månad och enårsplanen kostar dig ungefär hälften till $ 4.99 per månad (om du betalar hela året i förväg till $ 59.88). Båda betalda planerna inkluderar också en 30-dagars tillbaka-garanti, så om du inom den första månaden upptäcker att TunnelBear inte uppfyller dina behov kan du få en återbetalning.

Konkurrens: TunnelBear är en bra medelklassig VPN

Trots frågan om att inte kunna streama Netflix, BBC iPlayer eller Amazon Prime med TunnelBear, håller det fortfarande otroligt bra mot även den tuffaste konkurrensen. Användarvänligheten och säkerheten som erbjuds av TunnelBear räcker ofta för avslappnade användare som inte behöver ett VPN för streaming.

När streaming är en faktor vinner ExpressVPN dock TunnelBear. ExpressVPN tillåter inte bara streaming från Netflix och andra webbplatser, men det erbjuder också topprankade hastigheter och hög säkerhet. Där ExpressVPN tappar TunnelBear är prissättning, med både månads- och årspriser som kommer högre på ExpressVPN.

TunnelBear slår också ut NordVPN i priskategorin men förlorar både NordVPN och ExpressVPN i hastighetskategorin. Och precis som ExpressVPN erbjuder NordVPN bättre hastigheter och hög säkerhet, men varken ExpressVPN eller NordVPN har tillåtit en oberoende revisor att verifiera sin säkerhet eller offentliggöra revisionsresultaten. Båda leder också till antalet tillgängliga torrent-servrar, liksom antalet länder från vilka användare kan tunnelera.

SLUTOMDÖME

Vår slutliga dom är att TunnelBear är ett bra VPN för nya VPN-användare som behöver säkert VPN-skydd för kommunikation och filöverföring. Det är också ett utmärkt val för användare som behöver grundläggande VPN på flera enheter. Men eftersom TunnelBear har ett begränsat antal serverplatser och inga streaming-funktioner för Netflix och andra populära streamingtjänster, kanske det inte tilltalar mer avancerade VPN-användare.

Specifikationer

 • Produktnamn TunnelBear VPN

 • Pris $ 9.99

 • Hastighet (snabbast observerade) 154.54 Mbps (testad på en 1 Gbps-anslutning)

 • Operativsystem Windows, macOS, Linux, iOS, Android

 • Enheter Fem enheter åt gången

 • Serverplatser 22 länder

 • Antal ospecificerade servrar

 • Streaming No (Testad och fungerar inte med Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer)

 • Torrenting Ja

 • Kryptering AES 256-bitars OpenVPN, IPSEC, IKEv2

 • Loggfiler begränsade till icke-identifierande data

 • Jurisdiktion Kanada (amerikanskt ägande)

Lämna en kommentar