VCF-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filändelsen VCF är en vCard-fil som används för att lagra kontaktinformation. Förutom en valfri binär bild är VCF-filer vanliga textfiler och kan innehålla detaljer som kontaktens namn, e-postadress, fysiska adress, telefonnummer och andra identifierbara detaljer.

Eftersom VCF-filer lagrar kontaktinformation ses de ofta som export / importformat för vissa adressboksprogram. Detta gör det enkelt att dela en eller flera kontakter, använda samma kontakter i olika e-postprogram eller tjänster eller säkerhetskopiera din adressbok till en fil.

VCF-filer.

VCF står också för Variant Call Format och används som ett filformat för ren text som lagrar gensekvensvariationer.


Hur man öppnar en VCF-fil

VCF-filer kan öppnas av ett program som låter dig visa kontaktuppgifterna, men den vanligaste anledningen till att öppna en sådan fil är att importera adressboken till ett e-postprogram, som en online eller på din telefon eller dator.

Innan du fortsätter är det viktigt att inse att vissa applikationer har en gräns för antalet kontakter som kan importeras eller öppnas samtidigt. Om du har problem kan du gå tillbaka till din ursprungliga adressbok och bara exportera hälften eller 1/3 av kontakterna till VCF och upprepa det tills alla har flyttats.

Windows-kontakter är inbyggda i Windows Vista och nyare versioner av Windows och kan användas för att öppna VCF-filer, liksom vCardOrganizer och VCF Viewer. På en Mac kan VCF-filer visas med vCard Explorer eller adressbok.

iOS-enheter som iPhones och iPads kan också öppna VCF-filer genom att ladda dem direkt i appen Kontakter via e-post, webbplats eller på annat sätt. Om du använder en Android-enhet kan du hitta appen Kontakter inställningar > Importeraoch välj sedan .vcf-fil alternativ för att bläddra efter vCard-filen på din telefon eller Google Drive-konto.

VCF-filer kan också importeras till e-postklienter online som Gmail. På sidan Google Kontakter hittar du Importera och välj VCF-filen från Välj fil knapp.

Hur börjar du använda Gmail-kontakter?

Om en VCF-fil innehåller en bild är den delen av filen binär och visas inte i en textredigerare. Den andra informationen bör dock vara helt synlig och redigerbar i alla program som fungerar med textdokument.

Microsoft Outlook och Handy Address Book är två alternativ som kan öppna VCF-filer men inget av dem är gratis att använda. Om du till exempel använder MS Outlook kan du importera VCF-filen via Fil > Öppna och exportera > Import / Export > Importera en VCARD-fil (.vcf) meny.

Eftersom du kanske har några program på din dator som kan visa VCF-filer, vet du att om du vill kan du ändra vilket som öppnar filen när du dubbelklickar på den.

Hur man konverterar en VCF-fil

CSV är ett vanligt format för att konvertera VCF-filer till eftersom det stöds av Excel och andra applikationer som föredrar att importera kontakter från CSV. Du kan konvertera VCF till CSV online med vCard till LDIF / CSV Converter. Det finns alternativ att välja avgränsningstyp samt att bara exportera de kontakter som har e-postadresser.

Handy Address Book-programmet som nämns ovan är en av de bästa offline-VCF till CSV-omvandlarna. Använd dess Fil > Importera menyn för att öppna VCF-filen och se alla kontakter. Välj sedan de du vill exportera och gå till Fil > Exportera för att välja utgångstyp (den stöder CSV, TXT och ABK).


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om du inte kan öppna filen med de program som nämns ovan kan du överväga att kontrollera filtillägget igen. Det är lätt att förvirra filtillägg när de stavas på samma sätt.

VFC (VentaFax Cover Page), FCF (Final Draft Converter) och VCD (Virtual CD) är bara några exempel. Om du verkligen har en av dessa filer eller något annat, gör lite forskning för att lära dig mer om formatet och vilket program du behöver för att öppna det.


Lämna en kommentar