Hemsida : Filtillägg : .cdr Fil

.cdr Fil

Filtyp 1CorelDRAW Image File

Utvecklare Corel
Kategori Vector Image Files
Format Binary

Vad är CDR file?

En CDR-fil är en ritning (eller vektorbild) skapad med CorelDRAW, ett program för grafisk design, vektorillustration och sidlayout. Den innehåller ett dokument som innehåller text, rader, former, bilder, färger och effekter. CDR-filer används för att skapa olika typer av dokument som brev, broschyrer, tabloids, kuvert, vykort, webbsidor och webb-banners.

Mer information

 

CDR-fil öppnad i CorelDRAW X8

CDR-filen är den huvudsakliga filtypen skapad av CorelDRAW. När du sparar ditt dokument i CDR-format skapar CorelDRAW CDR-filen för att lagra innehållet i dokumenten. Du kan spara en CDR-fil genom att välja Arkiv → Spara.

Om du stöter på en CDR-fil på datorn är det troligtvis en ritning som skapats av CorelDRAW. Eftersom CDR-filer sparas i ett proprietärt format som används av Corel-programvaran, stödjer inte många bildredigeringsprogram formatet. Du kan dock exportera CDR-filen i CorelDRAW till andra mer populära format som .PDF , .JPG , .PNG , .BMP och .AI .

Du kan spara en CDR filen som en mall om du vill återanvända dokumentlayouten igen. För att skapa en mall, välj Arkiv → Spara som mall .... CorelDRAW sparar mallen som en .CDT fil.

CorelDRAW ingår i CorelDRAW Graphics Suite tillsammans med följande applikationer: Corel PHOTO-PAINT, CAPTURE, Corel Font Manager, AfterShot 3 HDR och appar för bland annat iPad.

Program som öppnas CDR filer
Windows
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Word
Corel WordPerfect
ideaMK CDR Viewer
Adobe FreeHand
Linux
Inkscape
sK1
Macintosh
Adobe Illustrator
Inkscape
Bluetail CDRViewer
Adobe FreeHand

Filtyp 2Macintosh DVD/CD Master

Utvecklare N/A
Kategori Disk bildfiler
Format Binary

.CDR alternativnummer 2

Skivavbild skapad på en Macintosh-dator med hjälp av det inbyggda programmet Diskverktyg. Filen kan innehålla flera mappar och filer i en enda bildfil som kan brännas till en CD. Liknar en .ISO fil som skapats på en Windows-dator.

Mer information

För att skapa en ".cdr" -fil med Apples Disk Utility (Diskverktyg), välj först alternativet "Konvertera" och öppna en existerande skivavbildsfil. Välj sedan "DVD / CD-master" i menyn Bildformat och klicka på "Spara".

OBS! Om en ".cdr"-fil inte öppnas på en Windows-dator kan det vara möjligt att öppna filen genom att ändra filtillägget från ".cdr" till ".iso".

Program som öppnas CDR filer
Linux
Catacombae HFSExplorer
Macintosh
Apple Disk Utility
Apple DiskImageMounter

Filtyp 3Raw Audio CD Data

Utvecklare N/A
Kategori Audio Files
Format Binary

.CDR alternativnummer 3

CD-ljudspår som extraherats eller "rippats" från en ljud-CD till en dators hårddisk; liknar en .AIF eller .WAV fil, men innehåller inte samma headerinformation; kännetecknas av olika ljudprogram.

Program som öppnas CDR filer
Windows
FMJ-Software Awave Studio
Lightning UK ImgBurn
HH Software Virtual CD
Macintosh
Roxio Toast

Filtyp 4Crash Data Retrieval Data File

Utvecklare Bosch
Kategori Data filer
Format N/A

.CDR alternativnummer 4

Innehåller information från en bils "svarta låda" (EDR) från bilar med en CDR-enhet (Crash Data Retrieval) installerad; registrerar händelser som genereras av sensorer i bilen.

Program som öppnas CDR filer
Windows
Bosch Crash Data Retrieval System Software

Om CDR filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil cdr-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Crash Data Retrieval Data File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag börjar en kurs i digital målning nästa vecka och min lärare sa att vi ska använda Corel. Jag har tidigare bara jobbat med Adobe Suite så jag var lite nervös inför det. Tack för din förklaring om filtillägget .cdr. Det hjälpte mig mycket att förstå vad denna typ av fil kan innehålla och vilken typ av produkter jag kan skapa. Jag antar att de fungerar på samma sätt som .ai- eller .PSD-filer då. Efter att ha läst detta är jag glad att kunna börja min kurs, eftersom jag kan använda Corel för att rita och senare importera mina skapelser till Illustrator för att förbättra mitt linjearbete. Tack så mycket för det underbara inlägget! Jag är säker på att det kommer att vara till stor hjälp för andra studenter som jag.