Hemsida : Filtillägg : .wps Fil

.wps Fil

Filtyp 1Microsoft Works Word Processor Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format Binary

Vad är WPS file?

En WPS-fil är ett dokument som skapats med Microsoft Works textbehandlingsprogram. Den innehåller dokumentelement som liknar ett Microsoft Word-dokument ( .DOC ), men innehåller inte avancerade formateringsalternativ och makron som ett Word-dokument kan innehålla.

Mer information

WPS-filen öppnas i LibreOffice Writer 5

Microsoft Works 9 var den slutliga versionen av Works och programvaran avbröts under 2010. Men , Kan Windows-användare fortfarande öppna WPS-filer som skapats av Works-versionerna 6 till 9 med Microsoft Office-program och "Microsoft Works 6-9 File Converter" installerade. WPS-filen kan också öppnas i LibreOffice. Mac OS (Mac OS X) -versionen av Microsoft Works avbröts efter version 4.0. Därför kan de flesta moderna Works-dokument inte öppnas med Works for Mac. WPS-filer kan dock öppnas i macOS med NeoOffice 2.2 eller senare, som innehåller biblioteket libwps. På Linux-system kan WPS-filer öppnas med hjälp av OxygenOffice Professional eller en annan variant av OpenOffice.org suite som innehåller biblioteket "libwps". Vissa Linux-distributioner kan också innehålla ett program som heter wps2odt, som använder libwps och kan konvertera WPS-filer till .ODT files. Ett paket som heter "writerperfect" kan också innehålla wps2odt om den lämpliga versionen av libwps är tillgänglig.

Writer-programmet som ingår i gratis LibreOffice-paketet är också ett annat program som stöder WPS-filer. Det är ett bra alternativ för Windows, MacOS och Linux-användare.

OBS! WPS-formatet avbröts av Microsoft 2006 och ersattes av det vanliga Microsoft Word-formatet ".DOC".

Program som öppnas WPS filer
Windows
LibreOffice
Microsoft Works
IMSI TurboPDF
NCH Doxillion
Linux
LibreOffice
OxygenOffice Professional
Macintosh
LibreOffice

Filtyp 2Kingsoft Writer Document

Utvecklare Kingsoft
Kategori Textfiler
Format Binary

.WPS alternativnummer 2

En WPS-fil är ett ordbehandlingsdokument som skapats av Kingsoft Writer, en ordbehandlare som ingår i Kingsoft WPS Office Suite. Den innehåller text, bilder och sidformatering. WPS-filer liknar Microsoft Word-dokument ( .DOC eller .DOCX files).

Mer information

WPS-fil öppnas i Kingsoft WPS Writer 2016

WPS-filen är huvudfilen förknippad med Writer. Den skapas när du sparar ett dokument för att lagra innehållet i dokumentet. Du kan skapa ett WPS-dokument från början eller använda .WPT -mallen för att starta och spara det som en WPS-fil.

Skrivare ingår i WPS Office-paketet tillsammans med presentations- och kalkylarksprogrammen. Förutom WPS-filen stödjer Writer andra dokument, inklusive .DOCX , .DOC , .DOTX , .PDF och .RTF dokument. Writer har rich textredigering och dokumentformateringsfunktioner och levereras med flera verktyg, inklusive stavningskontroll, ordräkning, synonymordlista och tillägg.

Program som öppnas WPS filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Kingsoft Writer
Android
Kingsoft WPS Office for Android

Filtyp 3Translator's Workbench Project File

Utvecklare SDL
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.WPS alternativnummer 3

Projektinställningsfil sparad av Translator's Workbench, ett språköversättning och lokaliseringsprogram; lagrar inställningar som används för att översätta programtext till ett annat språk möjliggör för användare att lagra och återanvända egenskaper för översättningsminne system.

Mer information

SDL ersatte översättarens arbetsbänk med den nya SDL Trados Studio-programvaran.

Program som öppnas WPS filer
Windows
SDL Translator's Workbench

Program för att öppna WPS-filer

OpenOffice (Windows / Mac)

OpenOffice är en gratis produktivitetspaket med öppen källkod som representerar ett annat giltigt "gratis" alternativ till Microsoft Office-paketet. Fram till för en tid sedan var det det bästa någonsin, men idag delar det denna ära med LibreOffice, som det delar en del av källkoden med. Den är kompatibel med både Windows och macOS (liksom Linux) och är väldigt lätt att använda.

För att använda den för ditt ändamål, gå först till svitens webbplats och ladda ner den genom att klicka på nedladdningsknappen i mitten av sidan och sedan på knappen Ladda ner fullständig version (rekommenderas) på nästa skärm.

När nedladdningen är klar öppnar du OpenOffice installationspaket och slutför installationen genom att klicka på Ja, sedan Nästa, Installera, Nästa tre gånger i rad, sedan Installera och slutför. När installationen är klar startar du OpenOffice, klickar på Nästa och fyller i formuläret med ditt förnamn, efternamn och initialer och klickar sedan på Slutför.

Om du använder en Mac, efter att du har laddat ner installationsfilen, öppnar du .dmg-paketet, drar OpenOffice-ikonen i den till programmappen i macOS och dubbelklickar på den för att starta programmet. Om du ser något felmeddelande, högerklicka först på svitikonen och välj Öppna i menyn som visas och som svar på varningen på skärmen för att öppna OpenOffice som går runt de begränsningar som Apple ålägger mot utvecklare som inte är auktoriserade. av företaget.

Nu, oavsett operativsystem, starta OpenOffice och klicka sedan på fliken Arkiv högst upp i programfönstret och välj Öppna ... i menyn som visas för att visa referensfilen i Writer (ordbehandlingsprogrammet ingår i sviten). Alternativt kan du öppna WPS-filen av ditt intresse genom att dra den direkt i programfönstret.

 

Om WPS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wps-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Translator's Workbench Project File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God eftermiddag. Din webbplats är fantastisk. All information som finns där har hjälpt mig mycket. Igår läste jag informationen om .wps-filtillägget. Några av de designalternativ som ingår i Kingsoft WPS Office-programmet är trevliga. Bilden i avsnittet "Mer information" hjälper mig att få en bättre uppfattning. Gränssnittet ser mycket renare ut och det är en av de första saker jag tittar på. Jag ska ge dem en chans eftersom de liknar DOCX-dokument. Det är första gången jag arbetar med den här nya sviten och den borde vinna mer popularitet. Aspekten "Go Premium" ger många nya funktioner. Som du sa erbjuder appen rik textredigering och oändliga formateringsmöjligheter. Fortsätt med det goda arbetet!