ACT-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget ACT är en Adobe Color Table-fil (även kallad Color Lookup Table-fil) som används av Adobe Photoshop för att lagra en samling fördefinierade färger. När du sparar en bild för webbpublicering kan du lägga till eller eliminera färger för att gynna en bild av högre kvalitet eller en lägre filstorlek.

Om den inte används med Photoshop kan du istället ha en ADPCM-komprimerad ljudfil. Dessa ACT-filer är ljudfiler som används av vissa MP3-spelare och röstinspelare som komprimerar ljudfilen med Adaptive Differential Pulse Code Modulation.

Alma CAD / CAM-dokumentfiler använder också filtillägget ACT. Dessa filer lagrar instruktioner som 3D-skärmaskiner använder för att förstå hur något ska klippas.

En ACT-fil kan istället vara en Genesis3D Actor-fil, en DS Game Maker Action-fil eller en FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-fil.


Hur man öppnar en ACT-fil

Adobe Color Table-filer kan öppnas med Adobe Photoshop. Flera förinställningar ingår redan i Photoshop's installationskatalog, i mappen " Förinställningar sv Spara för webbinställningar Färgtabeller ", men för nya kan du importera dem så här:

  1. Öppna den bild du vill använda ACT-filen på.

  2. Använd Photoshop Arkiv> Spara för webben ... menyn för att öppna skärmen som du använder för att importera ACT-filen.

  3. Tryck eller klicka på den lilla menyknappen längst upp till höger i avsnittet "Färgtabell". I den menyn väljer du Ladda färgtabell ... för att bläddra efter den ACT-fil du vill öppna.

Denna meny är också där du skapar en ACT-fil för att spara inställningarna för senare användning. Välj bara Spara färgtabell ... om du vill göra det.

Du bör också kunna öppna en Adobe Color Table-fil med Adobe Illustrator.

ADPCM komprimerade ljudfiler öppnas med Konvertor, en Windows-filhanterare som öppnar alla typer av filtyper, inklusive inte bara ljudfiler utan även videor, arkiv, bilder och mer.

ACT-filer som är Alma CAD / CAM Dokumentfiler kan öppnas med Alma act / cut 3D, Alma act / weld och Alma act / tubes.

Genesis3D Actor-filer är 3D-tecken skapade med Genesis3D. Det programmet kan öppna dessa typer av ACT-filer, men det bör också Autodesk's 3ds Max och chUmbaLum sOft's MilkShape 3D.

Om din ACT-fil istället är en DS Game Maker Action-fil, ska den öppnas med Invisionsofts DS Game Maker men tyvärr kan vi inte hitta en nedladdningslänk för den. Filen används för att lagra en spelåtgärd som att spela ljud eller visa grafik. De lagras vanligtvis med ACTX-filer, som fungerar som en beskrivning för åtgärden.

Microsofts avvecklade Visual FoxPro används för att öppna FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-filer.

Med tanke på antalet format som ACT-tillägget används till och den långa listan med program som öppnar dessa format, kan du mycket väl upptäcka att ett program du har installerat är standard "öppet" program för filer som slutar på ACT men du skulle hellre ett annat program vara. Om så är fallet, se Hur man ändrar filassociationer i Windows för hjälp med att ändra det.

Hur man konverterar en ACT-fil

ACT-filer som används med Photoshop kan inte konverteras till något annat format, de andra filformaten ovan kan sparas i nya format, du kan förmodligen inte använda en filkonverterare för att göra det. Om filen kan konverteras kan varje specifikt program sannolikt konvertera sin egen ACT-fil till ett nytt format. Till exempel bör Konvertor kunna spara en ACT-ljudfil till ett vanligare ljudformat som MP3 eller WAV.

Om ett program kan konvertera en fil till något annat format görs det vanligtvis via menyn Arkiv> Spara som eller någon typ av export- eller konverteringsmeny.


Lämna en kommentar