Fifa 19, kommer 5vs5-läget snart?


Street football is coming to Fifa 19: några bilder på Twitter visar en 5vs5-match som spelas med mindre mål på en granne

Fifa 19 är ett av årets mest efterlängtade videospel och kommer att finnas på hyllorna den 28 september. I många år har det varit det bästa fotbollssimuleringsspelet i världen, med enastående grafik, verklighetstrogna spelarrörelser och ett nästan oändligt antal lag. Dessutom lägger Electronic Arts varje år till nya spellägen: nyheten i de två senaste utgåvorna är "The Journey", ett äventyr där användaren spelar Alex Hunter, en ung stjärna som måste ta sig fram i den komplicerade fotbollsvärlden.

Fifa 19 presenterades officiellt under E3 2018 i Los Angeles, men några nya funktioner tillkännagavs inte. Det talades bara om de nya turneringarna (Champions League och Europa League), tack vare det partnerskap som Electronic Arts har ingått med Uefa, och om Cristiano Ronaldo som omslagsutlåtande för Fifa 19 (som det amerikanska företaget måste göra om efter den portugisiske fotbollsspelarens övergång till Juventus). Det kommer dock att finnas gott om nyheter i nya Fifa 19.

Tweets som publicerats de senaste dagarna har visat på ett nytt spelläge som kan finnas i Fifa 19 och som kommer att göra miljontals spelare glada. Av bilderna på Twitter framgår det att Fifa 19 kommer att innehålla 5vs5-matcher i Survival-läget: när ett lag gör mål går en av spelarna av planen och vinnaren är den som lyckas eliminera alla sina spelare.

Fifa 19: hur det nya 5vs5-läget kommer att fungera

För tillfället har Electronic Arts varken bekräftat eller dementerat att Survival-läget kommer att finnas med i Fifa 19. Men på sociala nätverk verkar användarna redan uppskatta det nya spelläget som Electronic Arts har hämtat från Fifa Street, ett videospel som var mycket populärt i början av 2000-talet och som introducerade gatufotbollen på konsoler. Under de senaste åren har spelarna bett det amerikanska förlaget att göra en ny version av Fifa Street, och nu verkar de ha gjort just det genom att lägga till 5vs5-läget i Fifa 19.

Utifrån de få bilder som publicerats på Twitter kan vi gissa att 5vs5-matcherna kommer att innehålla en målvakt, en försvarare och tre rörelsespelare. Matcherna kommer som sagt att vara i överlevnadsläge: varje gång du gör mål förlorar spelaren en av sina spelare.


När Fifa 19 kommer ut

Fifa 19 kommer att finnas tillgängligt från och med den 28 september 2018 för PlayStation. Xbox, Nientendo Switch och Windows-datorer.


Lämna en kommentar