Google, hemligheten med att få sökresultaten att dansa


På Googles sökmotor finns det ett påskägg som gör det möjligt att få sökresultatet att dansa: så här fungerar det

Under de senaste dagarna har Google Search (sökmotorn förkortat) haft en trevlig överraskning som få känner till: möjligheten att få resultaten att dansa. Om du gör en mycket specifik sökning kommer några knappar att dyka upp på datorns skärm som när du trycker på dem spelar upp musik och sökresultatssidan börjar "dansa".

Det här påskägget (den term som vanligtvis används för den här typen av överraskningar som är gömda i appar och operativsystem) lades till av Google den 2 augusti för att fira 20-årsdagen av låten "Cha Cha Cha Slide", som släpptes i USA den 2 augusti 2000. Ett mycket känt dansnummer med en unik koreografi. Google försökte återge denna koreografi i sökmotorn, med mycket goda resultat. Så här aktiverar du Googles senaste påskägg och får sökmotorn att börja dansa.

Så får du Googles sida med sökresultat att dansa

Steggen är få och mycket enkla. Öppna först Google och skriv in orden "cha cha cha slide" i sökrutan. SERP visas och det första sökresultatet är videon av låten Cha-Cha Slide Mr C The Slide Man. Du kommer att märka en speciell mikrofon bredvid namnet på låten. Om du trycker på den kommer sidan att börja röra sig och spela upp några verser av låten (höj volymen).

Varje gång du trycker på ikonen som visas bredvid namnet på låten kommer sidan att röra sig med en annan effekt. Du kan hålla på i minst femton sekunder, varefter sökresultatssidans "rörelser" upprepas i all oändlighet.

Det är inte första gången som något liknande händer, Google har redan tidigare lanserat speciella påskägg, till exempel i samband med lanseringen av Avengers: Endgame med Thanos.


Lämna en kommentar