Call of Duty: Warzone, hur du spelar det kostnadsfria battle royale-läget


Call of Duty: Warzone är det kostnadsfria battle royale-läget som är tillgängligt från och med den 10 mars 2020. Så här spelar du och laddar ner spelet

Spelet heter Warzone, det är Battle Royale-läget i Call of Duty och vill bli ett mot Fortnite och bygger vidare på CoD:s namn och framgång hittills. Från och med i dag kan det spelas online, utan kostnad, även av dem som inte äger ett fysiskt exemplar av Call of Duty: Modern Warfare.

Call of Duty: Warzone är alltså ett eget spel och inte en förlängning, men de som inte äger spelet måste ändå ladda ner det, som väger mellan 80 och 100 GB. Det är bra att den här gratisversionen av CoD kan spelas på PlayStation 4, Xbox One och PC. Bland annat kommer det att finnas två gratis spellägen: det klassiska Battle Royale och Plunder. Kraven för att spela Call of Duty: Warzone varierar beroende på vilken plattform du väljer att spela på, men i princip är Warzone en gratisversion av Call of Duty: Modern Warfare.

Call of Duty: Warzone, vad du behöver för att spela

De som vill spela Call of Duty: Warzone på PlayStation 4 behöver inte ha en PS Plus-prenumeration, medan de som vill spela det från Xbox One behöver en Gold-prenumeration. När det gäller de tekniska kraven reduceras 80-100 GB diskutrymme till "bara" 20 GB för dem som redan har spelet. För att spela Call of Duty: Warzone på PC måste du ansluta till Battle.net


Call of Duty: Warzone, hur man spelar

Call of Duty: Warzones battle royale-läge fungerar ungefär som Fortnite: 150 spelare spelar samtidigt, i lag om tre, och när lagen elimineras krymper kartan och bara en spelare återstår. Plundringsläget är en annan historia, där målet är att tjäna så mycket pengar som möjligt genom att slå ut andra lag och slutföra kontrakt. Förutom dessa två lägen finns det också ett träningsläge som hjälper dig att skaffa dig erfarenhet av spelet, så att även de som inte har Call of Duty: Modern Warfare kan gå in på slagfältet med viss erfarenhet. Spelet utspelar sig i staden Verdank och kartan är enorm, komplex och innehåller platser som redan har setts i Modern Warfare Ground War och Special Ops. Activision har släppt en satellitbild av kartan för att spelarna ska vara förberedda.


Hur man laddar ner Call of Duty: Warzone gratis

Spelet kommer att vara tillgängligt från och med kl. 16.00 den 10 mars 2020 för dem som redan äger Call of Duty: Warzone. De som inte har spelet får vänta till kl. 20.00, också den 10 mars. Spelet kan laddas ner gratis från PlayStation Store, Xbox Store eller Battle.net för Windows-datorer.

Lämna en kommentar