Hur du åtgärdar ’Bass.dll hittades inte’ -fel

Bass.dll-fel orsakas av situationer som leder till att bas-DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan bass.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som bass.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se ett:

Bass.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom bass.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] för bass.dll
Filen bass.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: bass.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Bass.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med bass.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet bass.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Bass.dll fel

Ladda inte ner bass.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av bass.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av bass.dll-felet.

 1. Återställ bass.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" bass.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat bass.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa bass.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av bass.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera om programmet som använder filen bass.dll. Om bass.dll-DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller bass.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Ladda ner BASS-ljudbiblioteket för att ersätta filen bass.dll. Det här är källan till filen och bör vara nästa sak du försöker om ominstallering av programmet inte rättar till felet.

  Det kan tyckas konstigt att det finns en nedladdningslänk för bass.dll när vi just nämnde ovan att du inte ska ladda ner DLL-filen. Denna instans avser dock en nedladdning från den ursprungliga skaparen av bass.dll-filen - det är helt säkert att ladda ner den här.

  Inne i ZIP-nedladdningen finns flera bass.dll-filer, varav några är avsedda specifikt för 64-bitars operativsystem. Var noga med att använda rätt för just dina behov.

  Vissa applikationer kan ge dig ett specifikt DLL-fel som säger var på datorn som bass.dll-filen saknas. Om du känner till den här informationen kan du kopiera filen bass.dll från den här nedladdningen och lägga den exakt där det måste vara för att problemprogrammet ska kunna se och använda den.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa bass.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att bass.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att bass.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till bass.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen bass.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Bass.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om bass.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Bass.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka bass.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de individuella felsökningsråden för bass.dll-filen ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Usa en gratis registerrensare för att reparera bass.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga bass.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar bass.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda bass.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några bass.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar