Hur du åtgärdar Libmysql.dll fel eller saknas fel

Libmysql.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av libmysql DLL-filen.

I vissa fall kan libmysql.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet libmysql.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Libmysql.dll-fel

Det finns flera olika sätt som libmysql.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se libmysql.dll-fel.

 • Libmysql.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom libmysql.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] libmysql.dll
 • Filen libmysql.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: libmysql.dll. Installera [APPLICATION] igen

Libmysql.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med libmysql.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Libmysql.dll fel

Ladda inte ner libmysql.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av libmysql.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av libmysql.dll-felet.

 1. Återställ libmysql.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" libmysql.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat libmysql.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa libmysql.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av libmysql.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Installera MySQL Connector / C-biblioteket för att ersätta en korrupt eller saknad libmysql.dll. Du kan också få Connector / C via MySQL Installer.

  Om du använder MySQL Installer finns det flera sätt att installera de olika komponenterna i det verktyget, inklusive utvecklarstandard, endast server, endast klient, fullständig och anpassad. Varje alternativ installerar Connector / C utom Server endast. Om du väljer alternativet Anpassad installation, se till att välja MySQL-anslutning / C från listan över produkter som ska installeras.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Detta är den officiella källan till libmysql.dll-filen, så att ha MySQL Installer eller Connector / C lägga en kopia på din dator är det bästa sättet att åtgärda eventuella fel angående en saknad libmysql.dll-fil.

 3. Installera om programmet som använder libmysql.dll-filen. Om libmysql.dll DLL-felet uppstår även efter installationen av MySQL, bör du installera om det specifika programmet som ger libmysql.dll-felet att ersätta filen.


 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Libmysql.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar, eller en av uppdateringarna kan vara ett krav för att libmysql.dll-filen ska fungera korrekt.


 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa libmysql.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att libmysql.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att libmysql.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till libmysql.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen libmysql.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Libmysql.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om libmysql.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka libmysql.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda libmysql.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en reparation eller reparationsinstallation av start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera libmysql.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga libmysql.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar libmysql.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att fixa libmysql.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några libmysql.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar