Hur du åtgärdar Mfc71.dll saknas eller hittades inte fel

Mfc71.dll hittade inte fel orsakas vanligtvis när mfc71 DLL-filen raderas eller flyttas, något du kan ha gjort av misstag eller något som ett annat program kan ha orsakat av misstag, möjligen av en dålig installation eller avinstallation.

Mfc71.dll-filen är relaterad till Microsoft Visual Studio .NET 2003-programmet men används av många vanliga program för att utföra olika funktioner.

Ibland, men mycket mindre ofta, orsakas mfc71.dll-fel av virus eller skadlig kod installerad på din dator.

Beroende på vilket program som råkar orsaka detta problem kan du se mfc71.dll-felet i nästan alla Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och mer.


Mfc71.dll Felmeddelanden

Det finns några olika sätt som mfc71.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste:

 • Mfc71.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom MFC71.DLL inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Det gick inte att hitta komponenten mfc71.dll
 • BCMWLTRY.EXE - Det här programmet kunde inte startas eftersom MFC71.DLL inte hittades.

Dessa steg för att åtgärda mfc71.dll-felet bör gälla alla fel som innebär att mfc71.dll-filen saknas.

Felmeddelandet mfc71.dll kan gälla alla applikationer som använder DLL-filen, av vilka det finns många.

Några vanliga program och videospel som har varit kända för att generera mfc71.dll-fel inkluderar Corum, AVG Anti-Virus, Adobe Photoshop, StuffIt, Quicken, O2Jam, Norton Anti-Virus and Security-programvara, Far Cry, Hitman: Blood Money, och många, många fler.

Hur du åtgärdar Mfc71.dll fel

Ladda inte ner mfc71.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns många anledningar till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser aldrig är en bra idé. Om du behöver en kopia mfc71.dll är det alltid bäst att få den från sin legitima, originalkälla. Om du redan har hämtat mfc71.dll-filen från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än placerade den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator. Ibland är mfc71.dll-fel engångsproblem och en enkel omstart kommer att lösa problemet. Det är inte en mycket trolig lösning, men det är ett enkelt första steg som bara kan rädda dagen.

 2. Installera om programmet eller spelet igen. Om du får ett "mfc71.dll hittades inte" -felet när du öppnar ett specifikt program, installerar du om programmet. Installationen ska återställa mfc71.dll-filen till rätt plats.

  Även om du inte uppmanas att göra det, se till att starta om datorn efter avinstallationen och före ominstallationen. Om du startar om din dator vid den här tiden hjälper du till att se till att alla laddade filer rensas från minnet och att avinstallationen är helt klar.

 3. Ladda ner den senaste uppdateringen till programmet. Besök programvarans webbplats och ladda ner det senaste servicepaketet, korrigeringsfilen eller annan uppdatering. Det är möjligt att mfc71.dll-felet kan ha korrigerats i en uppdatering från programskaparna.

  En annan metod för att uppdatera programmet är att använda ett programuppdateringsverktyg.

 4. Installera alla föreslagna Windows-uppdateringar. Vissa säkerhets- och andra uppdateringar från Microsoft är kända för att rätta till problem med eller ersätta mfc71.dll-filen.

 5. Skanna din dator efter virus och skadlig kod. Vissa mfc71.dll-fel orsakas av skadlig programvara som hittade sig in i ditt system.

 6. Använder du Microsoft Visual Studio .NET 2003? De flesta av er kommer inte att vara det, men om du gör det, besök Microsofts webbplats och ladda ner den senaste uppdateringen till programmet.

 7. Installera den senaste versionen av Internet Explorer. Internet Explorer-webbläsaren är en enkel källa till mfc71.dll-filen. Det är verkligen lättare att markera filen och ladda ner mfc71.dll från en "DLL-nedladdningssida" men att installera IE är det mycket säkrare alternativet.

 8. Installera om drivrutinerna för ditt Broadcom trådlösa nätverkskort. Denna lösning gäller bara när ditt mfc71.dll-fel åtföljs av ett meddelande om filen bcmwltry.exe. Du kan uppdatera dessa drivrutiner genom att besöka Broadcoms webbplats.

  Många datortillverkare använder Broadcoms nätverksmaskinvara i sina datorer, så den bästa källan för drivrutiner, i det här fallet, skulle vara din datortillverkares webbplats. Till exempel använder många datorer från Dell, Gateway och HP Broadcoms nätverkshårdvara.

  Se Så här uppdaterar du drivrutiner i Windows om du behöver hjälp. Om du inte hittar rätt drivrutin via Broadcoms webbplats kan du överväga att använda ett kostnadsfritt uppdateringsprogram för drivrutiner.

 9. Du är klar!


Lämna en kommentar