Hur du åtgärdar Sqlite3.dll saknas eller hittades inte fel

Sqlite3.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av sqlite3 DLL-filen.

I vissa fall kan sqlite3.dll-fel indikera ett registerfel, ett virus- eller skadlig programvaruproblem eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som sqlite3.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten du kan se sqlite3.dll-fel:

Sqlite3.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom sqlite3.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] sqlite3.dll
Filen sqlite3.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: sqlite3.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Sqlite3.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med sqlite3.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet sqlite3.dll kan gälla alla program eller system som använder filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Sqlite3.dll fel

Ladda inte ner sqlite3.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av sqlite3.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av sqlite3.dll-felet.

 1. Återställ sqlite3.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" sqlite3.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat sqlite3.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa sqlite3.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av sqlite3.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa sqlite3.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att sqlite3.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att sqlite3.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen sqlite3.dll. Om DLL-felet sqlite3.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller sqlite3.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Ladda ner sqlite3.dll från SQLite.org. Även om vi inte rekommenderar att du laddar ner enskilda DLL-filer, är detta den ursprungliga källan till sqlite3.dll-filen och är säker att ladda ner.

  Se till att du har provat steget före det här om det gäller din situation. Om inte är det mycket troligt att ladda ner sqlite3.dll från SQLite.org.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till sqlite3.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen sqlite3.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om sqlite3.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Sqlite3.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka sqlite3.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda sqlite3.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en reparation eller reparationsinstallation av start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera sqlite3.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga sqlite3.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar sqlite3.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att fixa sqlite3.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök efter ett maskinvaruproblem om några sqlite3.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar