FP7-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med FP7-filtillägget är en FileMaker Pro 7+ databasfil. Filen har register i tabellformat och kan även innehålla diagram och formulär.

Siffran efter ".FP" i filtillägget kan användas som en allmän indikator för versionen av FileMaker Pro som använder formatet som standardfiltyp. Därför skapas FP7-filer som standard i FileMaker Pro version 7, men de stöds också i version 8-11.

FMP-filer användes med den första upplagan av programvaran, version 5 och 6 använder FP5-filer och FileMaker Pro 12 och nyare använder FMP12-formatet som standard.


Hur man öppnar en FP7-fil

FileMaker Pro Advanced kan öppna och redigera FP7-filer. Detta gäller särskilt för versioner av programmet som använder FP7-filer som standarddatabasfilformat (t.ex. 7, 8, 9, 10 och 11), men också nyare versioner fungerar.

Tänk på att nyare versioner av FileMaker Pro inte sparas i FP7-formatet som standard, och kanske till och med inte alls, vilket innebär att om du öppnar FP7-filen i en av dessa versioner kanske filen bara kan vara sparas i det nyare FMP12-formatet eller exporteras till ett annat format (se nedan).

Om din fil inte används med FileMaker Pro finns det en möjlighet att det bara är en vanlig textfil. För att bekräfta detta, öppna FP7-filen med Notepad eller en textredigerare från vår lista över bästa gratisredigerare. Om du kan läsa allt inuti är din fil bara en textfil.

Men om du inte kan läsa någonting på det här sättet, eller om merparten av det är rörig text som inte har någon mening, kan du fortfarande hitta information inom röra som beskriver formatet som din fil är i. Försök undersöka några av de första bokstäverna och / eller siffrorna på första raden. Det kan hjälpa dig att lära dig mer om formatet och i slutändan hitta en kompatibel tittare eller redigerare.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna FP7-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet FP7-filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en FP7-fil

Det finns förmodligen inte många, om några, dedikerade filkonverterarverktyg som kan konvertera en FP7-fil till ett annat format. FileMaker Pro-programmet kan dock konvertera FP7-filer.

Om du öppnar din FP7-fil i en nyare version av FileMaker Pro (nyare än v7-11), som den nuvarande versionen, och använder den vanliga Fil > Spara en kopia som menyalternativ kan du bara spara filen till det nyare FMP12-formatet.

Du kan dock istället konvertera FP7-filen till XLSX Excel-format eller en PDF med Fil > Spara / skicka poster som menyalternativ.

Du kan också exportera poster från FP7-filen så att de finns i CSV-, DBF-, TAB-, HTM- eller XML-format, bland annat via Fil > Exportera poster menyalternativ.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med FileMaker Pro, finns det en god chans att du läser filtillägget fel. Om så är fallet kan du inte förvänta dig att filen ska användas i FileMaker Pro eftersom den troligen är i ett helt annat och orelaterat filformat.

Till exempel, medan FP-filer kan se ut vid första anblicken som om de definitivt är relaterade till FileMaker Pro, kan de faktiskt vara Fragment Program-filer. Om så är fallet kan valfri textredigerare användas för att öppna filen.

Ett annat filtillägg som liknar FP7 är P7. Även om de två sista bokstäverna är desamma är P7-filer PKCS # 7 Digital Certificate-filer som används av program som OpenSSL för autentiseringsändamål.

Oavsett vilken fil du har att göra med, om den inte slutar med FP7 eller annat FP # -suffix, är chansen att du behöver ett annat program installerat på din dator för att öppna, redigera eller konvertera den.


Lämna en kommentar