Så här åtgärdar du det när serviceregistrering saknas eller är korrupt

Att hålla din Windows 10-installation uppdaterad är viktig om du vill hålla din dator säker, säker och utrustad med de bästa och modernaste funktionerna. När Windows Update misslyckas och du stöter på tjänstregistrering saknas eller korrupta fel kan du fastna och inte kunna skydda ditt system.


Orsaken till registreringen av tjänsten saknas eller är felaktiga

Den exakta orsaken till ett Windows Update-fel som det här är ofta svårt att identifiera. En ny mjukvara kan störa uppdateringsprocessen. Windows-registret kan vara skadat. Eller ett antivirusprogram kan bli överdrivet och blockera en legitim process i Windows Update.

Pixabay

Så här fixar du Windows Update Service-registrering saknas eller är korrupt i Windows 10

Oavsett varför felet uppstår är lösningarna mycket desamma. Det är ofta lättare att åtgärda problemet än att diagnostisera det. Så börja med korrigeringarna och se vad som fungerar. Vanligtvis kommer det att berätta orsaken till denna fråga i första hand.

Starta om ditt system efter varje försök och försök Windows Update igen för att se om det fixade det.

 1. Kör Windows Update-felsökaren. Windows 10-felsökaren gör ett utmärkt jobb med att åtgärda de flesta problem, och det kan peka dig i rätt riktning när det inte gör det. Det är alltid ett bra samtal att börja med de inbyggda felsökarna.

 2. Kör en antivirussökning. Det är osannolikt att skadlig kod är grundorsaken till ett Windows Update-fel, men det är värt att kontrollera. Ett virus kan försöka förhindra att ditt system är så skyddat som möjligt.

  Om du inte har antivirusprogram kan du överväga att installera en antiviruslösning och köra en djupgående genomsökning av ditt system så snart du har installerat det.

 3. Kontrollera Windows Update Service. Det är möjligt att Windows Update-tjänsten stoppades eller inte kördes automatiskt med Windows. Om det behövs går du igenom felsökning för att starta om tjänsten och få igång den igen.

 4. Kör en SFC-skanning. Systemfilsgranskaren, eller SFC, är ett utmärkt Windows-verktyg för att utrota problem med vissa filer som du kanske inte känner till. Det kan också gå långt för att fixa Windows Update-fel som den här.

 5. Kör en DISM-skanning. Bildservicen och hanteringen av Implementeringsbild är ett användbart sätt att reparera och fixa Windows. Om något går fel med uppdateringsdelen av Windows kan en DISM-skanning ibland fixa det.

 6. Inaktivera antivirus tillfälligt. Detta steg rekommenderas normalt inte. Om du fortfarande stöter på problem kan du tillfälligt inaktivera Norton, Avast, Windows Defender eller ett annat antivirusprogram ge dig de mest nödvändiga uppdateringarna.

  Ditt specifika antivirusmärke kan vara annorlunda, men att inaktivera det innebär vanligtvis följande:

  1. Titta längst ned till höger i aktivitetsfältet, nära tid och datum. Välj den lilla pilen.
  2. Leta efter ikonen för ditt antivirusprogram. Högerklicka på den eller tryck och håll ned. Välj inaktiveraeller stäng av den. Om du blir ombedd att godkänna administratören, ge det.

  Återaktivera antivirusprogrammet efteråt, oavsett om det fungerar eller inte. Med antivirusprogrammet inaktiverat kan ditt system vara i fara för virus och attacker av skadlig kod.

 7. Återställ Windows. Om du fortfarande ser Windows Update-felet kan du behöva återställa Windows helt. Det är inte så komplicerat, men se till att du har säkerhetskopierat allt som behövs först.

  Säkerhetskopiera ditt system helt innan du börjar denna process. Du har möjlighet att behålla dina filer, men vissa kan gå förlorade. En fullständig säkerhetskopia säkerställer att du kan återställa din Windows-installation till det läge den var i före återställningen.