Så här fixar du det när iPhone-telefonappen inte fungerar

IPhone: s telefonapp är lätt en av de mest använda apparna på Apples smartphones, men ibland fryser appen, fortsätter att krascha eller slutar bara fungera ordentligt. Sådana tekniska problem kan hindra dig från att ringa telefonsamtal till dina kontakter, ta emot samtal från vänner och familj och till och med från att höra telefonsamtal när de kommer in.

Dessa tips för att fixa iPhone Phone-appen gäller alla senaste iPhone-modeller och versioner av iOS, inklusive iOS 13, 12 och 11.


Hur problem med iPhone-appappar visas

iPhone Phone-appfel kan ha olika former. Ibland kommer appen att vägra att öppnas från iPhones startskärm, medan andra appar fortsätter att frysa och inte svara.

Telefonsamtal kan också påverkas, med möjligheten att ringa utgående samtal eller ta emot inkommande samtal ibland inaktiveras. Standard- eller anpassade ringsignaler kan också vara tysta, och appens faktiska utseende kan till och med se annorlunda ut.

Orsaker till iPhone Phone App Bugs

Fel som påverkar iOS Phone-appen orsakas ofta av telefontjänstleverantören eller en konflikt orsakad av en app- eller operativsystemuppdatering. Felaktiga inställningar som aktiveras eller inaktiveras kan också ligga bakom problem med telefonapp.

Lyckligtvis finns det ett antal korrigeringar för sådana iPhone Phone-appproblem.


Så här åtgärdar du problem med iPhone-appappar

Om du har problem med din iPhone-app är det några saker du kan försöka få den att fungera igen.

 1. Stäng appen iPhone Phone. När iPhone Phone-appen fryser eller slutar fungera ordentligt kan det ofta lösa problemet att avsluta appen och öppna den igen.

  Att bara byta till en annan app eller återgå till din iPhones startskärm stänger inte appen Telefon. Du måste svepa upp på skärmen för att få fram alla dina öppna appar och dra sedan telefonappen upp för att stänga den ordentligt.

 2. Starta om din iPhone. Genom att starta om kan du fixa eventuella buggar som hindrar telefonappen från att fungera ordentligt och kan vara en bra lösning för när din telefonapp fortsätter att krascha. Denna process kan också korrigera eventuella anslutningsfel som du kan ha med din mobilleverantör.

 3. Stäng av flygplansläget. Om du precis har sett en film eller har flög, kanske du har glömt att stänga av din iPhones flygplansläge. Om den är på kommer den här funktionen att hindra någon från att ringa dig och hindra dig från att kontakta andra.

 4. Slå på och av flygplansläget igen. Om du har problem med att ansluta till din mobiloperatör kan du försöka aktivera flygplansläget, vänta i 30 sekunder och sedan stänga av det igen. Detta återställer din anslutning.

 5. Aktivera mobildata. Svep ner från det övre högra hörnet på din iPhone och kontrollera att mobildataikonen är grön. Om det inte är det, tryck på det för att slå på det.

 6. Kontrollera dina Bluetooth-enheter. Om du har problem med att höra telefonsamtal, kontrollera alla dina Bluetooth-högtalare och hörlurar, som Apple AirPods, för att se om samtalen vidarekopplas till dem istället.

  Om detta verkligen är fallet kan du försöka ta bort enheterna från din iPhone eller stänga av din iPhones Bluetooth helt.

 7. Använder du rätt app? Om du misstänker att din iPhone-telefonapp inte fungerar ordentligt eller märker att den plötsligt ser annorlunda ut, kontrollera att du faktiskt använder rätt app. Liknande telefon- och meddelandeprogram som WhatsApp, Line, WeChat och Messages har mycket liknande gröna ikoner som den som används av telefonappen.

 8. Betalade du dina mobilräkningar? Det är möjligt att du kanske har missat en betalning och din mobiloperatör har begränsat din samtalsfunktionalitet på din iPhone. Ring din leverantör från en annan telefon eller besök en filial för att se till att allt är okej med ditt konto.

 9. Kontrollera skjutreglaget. På vänster sida av din iPhone finns en strömbrytare som, när den är påslagen, kommer att helt tysta telefonsamtal och aviseringar. Om omkopplaren är orange betyder det att den är aktiverad. Vik uppåt för att stänga av den. Du borde nu kunna höra telefonsamtal igen på din iPhone.

  Den här omkopplaren kallas ofta för skjutbrytare, hårdvaruknapp eller tyst omkopplare, beroende på vem du frågar.

 10. Inaktivera Stör ej-läge. Det är känt att inställningen Stör inte ligger bakom situationer när iPhone Phone-appen fryser.

 11. Återställ nätverksinställningar. Detta kan rensa upp eventuella motstridiga data som kan ligga bakom din trasiga iPhone Phone-app.

 12. Uppdatera din iPhone. Förutom att lägga till nya funktioner och extra säkerhetsförbättringar kan en iOS-uppdatering också fixa buggar och fel som har upptäckts av användare och utvecklare.

 13. Har du en roamingplan? Om du reser utomlands och har problem med att ringa ett samtal från iPhone Phone-appen är det möjligt att du kanske inte har global roaming aktiverad på din smartphone. Det är också möjligt att din operatör kan ha glömt att aktivera den åt dig, så försök kolla med dem för att se om de kan upptäcka en orsak i slutet eller med din nuvarande plan.

 14. Kontrollera ditt SIM-kort. Om du har använt samma SIM-kort ett tag kan det äntligen ha blivit slitet och behöver bytas ut.

 15. Återställ din iPhone. Detta återställer din iPhone till fabriksinställningarna och ger dig en ny start.

  Innan du återställer eller återställer din iPhone måste du först göra en säkerhetskopia. Detta förhindrar nästan all dataförlust.

 16. Återställ din iPhone. Detta bör betraktas som en sista utväg eftersom det kan leda till viss dataförlust. Om du har provat alla andra lösningar på den här listan är det dock värt att prova och är vanligtvis effektivt för att fixa en mängd olika iPhone-problem.


Lämna en kommentar