Hur du åtgärdar Zlib1.dll saknas eller hittades inte fel

Zlib1.dll-filen är relaterad till zlib-komprimeringsbiblioteket. Zlib1.dll-fel orsakas av situationer som leder till att zlib1 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan zlib1.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som zlib1.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se dessa fel:

Zlib1.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom zlib1.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] zlib1.dll
Filen zlib1.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: zlib1.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Zlib1.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med zlib1.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Zlib1.dll fel

Ladda inte ner zlib1.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av den är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av felet.

 1. Återställ zlib1.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat zlib1.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa det med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av zlib1.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa zlib1.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera om programmet som använder zlib1.dll-filen. Om felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller zlib1.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 4. Installera MinGW och kopiera zlib1.dll-filen dit du behöver den. Följ detta steg om du inte har tur att få zlib1.dll-filen från att installera om programmet som använder den.

  Några andra liknande lösningar finns i denna Stack Overflow-tråd.


 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att zlib1.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till zlib1.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen zlib1.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Zlib1.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort eller multimediaprogram - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om felen började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka zlib1.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om det enskilda filfelsökningsrådet ovan misslyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera zlib1.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga zlib1.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar zlib1.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  Efter detta steg måste du sannolikt upprepa steg 4 för att få programmet som levererar zlib1.dll-filen.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några zlib1.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar