Så här fixar du Razer Synapse som inte upptäcker en mus eller ett tangentbord

När Razer Synapse inte känner igen din Razer-mus eller tangentbord kan det indikera att kringutrustningen inte fungerar som den ska. Utöver det kan du inte anpassa enheten eller ladda de profiler som behövs för ditt spel. Så här fixar du Razer Synapse som inte upptäcker en mus eller ett tangentbord.

Dessa instruktioner gäller alla tangentbord och möss som säljs av Razer. Emellertid är problem med tangentbord och mus sannolikt inte knutna till Razers skrivbordsprogramvara. Istället kan problemet bero på anslutningar mellan kringutrustning och PC.


Orsaker till att Razer Synapse inte känner igen din mus

Det finns flera anledningar till att Razer Synapse kanske inte fungerar. Det är ett enhetshanteringsprogram. All inkompatibilitet mellan Synapse, Windows, enhetsdrivrutinerna och enheten resulterar i problem. För det mesta handlar det om att se till att allt hålls uppdaterat, men det kan finnas andra problem som är svårare att fastställa, som smutsiga eller dåliga USB-portar.

razer

Så här fixar du Razer Synapse som inte upptäcker musen eller tangentbordet

Dessa steg kan hjälpa dig att diagnostisera och lösa potentiella problem med Razer Synapse. Stegen beställs från enklaste och mest troliga till svåraste och minst troliga för att hjälpa dig att spara tid och komma tillbaka till jobbet så snabbt som möjligt.

 1. Koppla från kringutrustningen och anslut den igen. Ibland finns det ett problem med anslutningen. Om du tror att det kan vara porten ansluter du kringutrustningen till en annan port.

 2. Använd en annan dator. Testa det på en annan dator för att vara säker på att USB-porten inte är problemet. Om det inte fungerar där kan din enhet ha maskinvaruproblem, som en dålig USB-kontakt eller kabel.

  Detta gäller även trådlösa möss, förutsatt att du litar på en USB-baserad dongel.

 3. Starta om datorn. Ibland är en enkel omstart allt som behövs för att allt ska fungera igen.

 4. Sök efter enhetsbyten. Detta uppdaterar Enhetshanteraren. Windows 10 kanske inte först känner igen din anslutna kringutrustning. Att utföra en uppdatering tvingar Windows 10 att skanna om datorn och alla dess portar för nya tillägg. Om det upptäcker musen eller tangentbordet installerar Windows 10 automatiskt de nödvändiga drivrutinerna.

 5. Avinstallera och installera om enheter. En viktig orsak till mus- och tangentbordsdetekteringsfel är antalet onödiga - och eventuellt motstridiga - drivrutiner. Du kan se listor för HID-komponenter (Human Interface Device) som du inte behöver, som äldre möss och tangentbord som du sålde för lite extra pengar. Att ha en lång lista med HID-komponenter är inte ovanligt, men om du har problem med att upptäcka en ny mus eller ett nytt tangentbord kan det hjälpa att ta bort dessa enheter.

  1. Högerklicka på Start knappen och välj Enhetshanteraren.
  2. Bygga ut tangentbord och avinstallera alla HID Keyboard Device och Razer-märkta poster.
  3. Bygga ut Möss och andra pekdon och avinstallera alla HID-kompatibla mus- och Razer-baserade poster.
  4. Starta om datorn.
 6. Uppdatera seriella bussstyrenheter. Drivrutinerna som kör din dators USB-portar kan behöva uppdateras. Detta är ett enkelt försök att lösa problemen via Windows 10 innan du laddar ner och installerar nya drivrutiner från din OEM- eller moderkortstillverkare.

 7. Installera de senaste drivrutinerna. Du kan göra detta på några sätt:

  • Använd förinstallerad programvara: Många OEM-tillverkare som HP och Dell installerar programvara som skannar sina förbyggda datorer för föråldrade drivrutiner och ställer in systemet. Öppna appen och skanna din dator när som helst för att söka efter nya drivrutiner.
  • Ladda ner från OEM-tillverkare: OEM-tillverkare som HP och Dell finjusterar drivrutiner från hårdvarutillverkare för att fungera optimalt på din stationära eller bärbara datorkonfiguration. Ladda ner och installera drivrutiner från OEM för bästa, stabila prestanda. Men det finns situationer, som att ladda ner de senaste drivrutinerna för din diskreta GPU, där icke-OEM-nedladdningar är ett undantag.
  • Ladda ned drivrutiner för moderkortet: För hembyggda system, ladda ner drivrutiner direkt från hårdvarutillverkare. Ta i så fall de senaste moderkortdrivrutinerna från ASRock, Asus, Biostar, EVGA, Gigabyte, MSI och andra.
 8. Avinstallera och installera om Synapse. Med hårdvarualternativen ur vägen och fortfarande inga positiva resultat är nästa steg att avinstallera Razer Synapse.

  Du måste också se till att det inte finns några långvariga Razer-mappar som kan förstöra en ny installation med en felaktig konfiguration.

  1. Öppen fILHANTERAREN > Program (x86).
  2. Ta bort alla Razer-relaterade mappar.
  3. Välj i filhanterarens verktygsfält utsikt, välj sedan dold kryssrutan för att visa dolda filer och mappar.
  4. Välja THE C 🙂 i adressfältet för att navigera tillbaka till rotkatalogen.
  5. Öppna Programdata mapp och radera sedan razer mapp.
 9. Kontrollera Synapse-versionen. Om Windows 10 känner igen din Razer-mus eller tangentbord, men dessa inte visas i Razer Synapse, kanske enheterna inte är kompatibla med Synapse-versionen installerad på din dator. Razer Synapse 3 är i beta och stöder inte alla Razer-märkta enheter.

  Om din Razer-enhet inte stöds, ladda ner den äldre Razer Synapse 2-skrivbordsprogrammet.

Se Razers fullständiga lista över enheter som stöds, inklusive musmattor och headset, på sin webbplats. Listan över enheter som för närvarande stöds på Razer Synapse 3 finns också på Razers webbplats.