ET-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget ET är en WPS Spreadsheets Workbook-fil skapad av WPS Office: s kalkylprogram.

Precis som Microsofts XLSX-format stöder ET-filer diagram och formler och lagrar data i rader och kolumner med celler. ETT-filer är lika men är mallfiler som används för att skapa flera liknande .ET-filer.

Easiteach-programvaran använder också ET-filer, men som Easiteach Lesson-filer för lagring av animationer, bilder, text och andra undervisningsresurser. Andra ET-filer kan vara ETwin Electrodos de Tierra Project-datafiler som används med ett program som mäter Transformation Center-installationer.

ET står också för vissa tekniska termer som inte har något att göra med ett filformat, som utökad teknik, expansionsteknik, redigeringsverktygssats och elektronisk överföring.


Hur man öppnar en ET-fil

ET-filer som är WPS-kalkylblad Arbetsbokfiler kan öppnas med de kostnadsfria WPS Office-kalkylarken. Du måste konvertera ET-filen om du vill använda den i Microsoft Excel eller något annat kalkylprogram. Hoppa ner till nästa avsnitt för att lära dig hur.

ET-filer kallades tidigare Kingsoft Spreadsheets, men den här kontorssviten heter nu WPS Office.

Vissa ET-filer kan vara krypterade, så du måste veta lösenordet innan du kan öppna och redigera dem. Det kan dock vara möjligt att öppna det krypterade kalkylarket om du konverterar ET-filen till ett format som stöds som kan användas med en Excel-lösenordssmällare.

Easiteach Lesson-filer öppnas med hjälp av RM Education's Easiteach-programvara. De har också Easiteach Next Generation Lite men det kan bara öppna andra relaterade filer som ETNG, ETNT och ETTE-filer.

ETwin Electrodos de Tierra öppnar ET-filer som används av det programmet.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna ET-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet ET-filer, kan du ändra standardprogrammet som öppnar ET-filer.

Hur man konverterar en ET-fil

ET-kalkylfiler kan konverteras till XLSX och XLS med WPS Office-kalkylark. Öppna filen och gå till Meny att hitta Spara som; välj ett Excel-format för att konvertera ET-filen till.

Du kan också konvertera ET-filen till PDF, HTML, CSV och andra liknande textfiler med hjälp av programmen ovan.

Om din ET-fil tillhör något av de andra programmen som nämns ovan, och om den kan konverteras, görs det troligtvis med samma programvara som kan öppna den, liknar hur WPS Office-kalkylark konverterar filer.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om filen inte öppnas just nu är det stor chans att du läser fel filtillägget. Detta kan hända om filen du har använder ett filtillägg som liknar ET. Men även om tilläggen är lika betyder det inte att formaten är relaterade.

Till exempel delar EST-filer ett par av samma filtilläggsbokstäver men de har inget att göra med ET-filer. De är istället antingen gator och tips Kartfiler eller byggkostnadsuppskattningsfiler.

Detsamma gäller för ETL-filer (Microsoft Event Trace Log) och ETA (Google Earth Placemark). Du kan inte öppna dessa filer med en ET-filöppnare och vice versa.


Lämna en kommentar