PSF-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget PSF är sannolikt en Adobe Photoshop Proof Settings-fil. Dessa typer av filer lagrar specifika färgpreferenser så att du kan se hur en bild kommer att se ut innan du skriver ut den.

En PhotoStudio-fil är ett bildformat som också använder .PSF-filtillägget. De kan innehålla text, lager och former.

Andra program kan använda samma filtillägg, som en GPS-prediktionsstödfil, AutoCAD PostScript Patterns-fil, bärbar ljudfil, PID-skriptfil eller en HP-UX-produktspecifikationsfil.

PSF är också en förkortning för PlayStation-ljudformat, progressiv segmenterad ram och PC Screen Font, men dessa termer har inget att göra med filformaten vi pratar om här.


Hur man öppnar en PSF-fil

Adobe Photoshop Proof-inställningsfiler kan öppnas med Adobe Photoshop via utsikt > Korrekturinställning > anpassad menyalternativ. Välj Ladda för att importera filen.

Det kostnadsfria XnView-programmet öppnar PSF-filer som är associerade med ArcSofts PhotoStudio. PhotoStudio-programmet kan också öppna dem.

Även om den här metoden inte gäller de flesta andra filtyper kan du istället bara byta namn på PhotoStudio-filtillägget till JPG och sedan öppna det i Adobe Photoshop (och kanske andra bildredigerare / tittare).

Här är lite information om andra program som använder PSF-filer:

  • Stödfil för GPS-förutsägelse: AGI: s systemverktygssats (STK) eller LinQuests GPS-störnings- och navigationsverktyg (GIANT)
  • AutoCAD PostScript-mönsterfil: Autodesk AutoCAD
  • Bärbar ljudfil: XMPlay eller Winamp (båda kräver ett mycket experimentellt plugin) samt ljudöverbelastning
  • PID-skriptfil: Palmer Performance Engineering's PCMSCAN
  • HP-UX-produktspecifikationsfil: HP: s mjukvarudistributör (SD)

Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna PSF-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet, kan du ändra standardprogrammet som öppnar dessa filer.

Hur man konverterar en PSF-fil

Som du kan se ovanifrån finns det många möjliga källor för din fil. Det är viktigt att först känna igen vad din PSF-fil används till innan du förstår hur du konverterar den.

En Adobe Proof Settings-fil, till exempel, behöver antagligen inte konverteras till något annat användbart format. En PhotoStudio-fil är dock en bildfil som kan konverteras till JPG och andra liknande format med XnView.

Du bör följa samma process för de andra typerna av PSF-filer som anges ovan. Du kan öppna filen i programmet som skapade den och sedan försöka exportera eller spara filen till något annat format.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om filen inte öppnas efter att ha testat alla förslag ovan finns det en riktigt bra chans att du läser fel filtillägget fel. Detta kan hända ganska enkelt eftersom så många filtillägg delar samma få bokstäver, vilket kan få dig att misstänka ett annat tillägg för det här.

PFS är ett exempel där alla samma bokstäver finns i PSF-filtillägget. Den här används dock av PhotoFiltre Studio för sparade markeringsfiler.

En annan är PSS som används för PlayStation 2-videofiler, bild- och ljudvisningsfiler, RoboHelp HTML-projektdatafiler och mer.


Lämna en kommentar