AAC-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med AAC-filtillägget är en MPEG-2 Advanced Audio Coding-fil. Det liknar MP3-ljudformatet men innehåller vissa prestandaförbättringar.

Apples iTunes och iTunes Store använder Advanced Audio Coding som standardkodningsmetod för musikfiler. Det är också standard ljudformat för många andra enheter och plattformar.

AAC-filer kan definitivt använda .AAC-filtillägget men de ses oftast inslagna i M4A-filbehållaren och bär därför vanligtvis filtillägget .M4A.


Hur man spelar en AAC-fil

Du kan öppna en AAC-fil med iTunes via Fil meny. Använd en på en Mac Lägg till i biblioteket alternativ. Välj antingen för Windows Lägg till fil i biblioteket or Lägg till mapp i biblioteket för att lägga till AAC-filer i ditt iTunes-bibliotek.

Du kan också spela AAC-filer med VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One och sannolikt många andra mediaspelare i flera format.

Om du behöver hjälp med att öppna en AAC-fil i Audacity-ljudredigeringsprogramvaran, se deras guide om hur du importerar filer från iTunes. Du måste installera FFmpeg-biblioteket om du använder Windows eller Linux.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna AAC-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet AAC-filer, se vår guide för att göra den ändringen i Windows.

Hur man konverterar en AAC-fil

Använd en gratis ljudkonverterare för att konvertera en AAC-fil. De flesta av programmen från listan låter dig konvertera AAC-filen till MP3, WAV, WMA och andra liknande ljudformat. Du kan också använda en gratis ljudkonverterare för att spara AAC-filen som en M4R-ringsignal för användning på en iPhone.

Du kan använda FileZigZag för att konvertera en AAC-fil till MP3 (eller något annat ljudformat) på macOS, Linux eller något annat operativsystem eftersom det fungerar via en webbläsare. Ladda upp AAC-filen till FileZigZag så får du möjlighet att konvertera AAC till MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF / AIFF / AIFC, OPUS och många andra format.

Zamzar är en annan gratis online AAC-omvandlare som FileZigZag.

Vissa låtar som köpts via iTunes kan kodas i en viss typ av skyddat AAC-format och kan därför inte konverteras med en filkonverterare.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

AAC-filtillägget delar några av samma bokstäver som förlängningen som finns i andra filformat, men det betyder inte att formaten är relaterade. Om detta händer kommer du förmodligen inte att kunna öppna filen i något av ovan nämnda program.

Några exempel på filtillägg som du kan förvirra för AAC inkluderar AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 och DAA.


Lämna en kommentar