XV-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med filtillägget XV är sannolikt en Khoros Visualization Image-fil.

Vissa XV-filer kan dock istället användas som ett containerformat av Xunlei (även kallat Thunder) nedladdningshanteringsprogramvara för att lagra videoinnehåll. Dessa typer av filer skyddas i allmänhet på ett sådant sätt att du inte kan öppna eller konvertera dem med någon annan dator än den som skapade den.


Hur man öppnar en XV-fil

Khoros Visualization Bildfiler i XV-format kan öppnas med det kostnadsfria XnView-programmet.

Xunlei-programmet borde kunna öppna XV-filer som används i det programmet, men som vi nämnde ovan är det möjligt att de bara kan användas på samma dator som skapade dem. Om du tycker att detta är fallet för dig, fortsätt läsa för att se hur du kan konvertera XV-filen till ett vanligare videoformat för användning på vilken dator som helst.

Ett annat sätt att öppna en XV-fil är att använda Notepad ++, Windows Notepad eller någon annan textredigerare. Även om detta inte kommer att vara till hjälp för något av de format som vi just nämnde finns det åtminstone några andra format där ute som använder XV-tillägget, varav några eller alla kan vara textbaserade. Det betyder att du kan få full användning av vad de än innehåller, helt enkelt genom att öppna dem som med andra textfiler.

Med tanke på de många användningsområdena för det här tillägget kan det hända att programmet som öppnas automatiskt (om något) när du dubbelklickar på en XV-fil inte är det du vill öppna. Lyckligtvis är det lätt att ändra. Lär dig hur du ändrar filassociationer i Windows.

Hur man konverterar en XV-fil

XnView, samma program ovanifrån som kan öppna XV-filer, bör också kunna konvertera XV-filen till ett annat bildformat som JPG, PNG, GIF och andra.

Om XnView inte låter dig konvertera XV-filen till ett bildformat du vill att filen ska vara i ska du först konvertera den till ett stödformat med XnView och sedan importera filen till ett gratis bildkonverteringsprogram som du kan använda, äntligen, för att spara filen i det ultimata formatet du var ute efter i första hand.

För XV-filer som används av Xunlei är XV Converter ett gratis, bärbart program som kan konvertera dem till FLV, men hela programmet är på kinesiska. Besök TechiSky för nedladdningslänk och bildinstruktioner om hur du lägger till XV-filer i programmet och sedan konverterar dem till FLV.

När du väl har XV-filen i FLV-format kan du använda någon av dessa gratis videoomvandlare för att spara FLV-filen till MP4, MKV, AVI eller något annat liknande videoformat.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med de program som nämns ovan kan du felläsa filtillägget. Dubbelkolla att du har att göra med en XV-fil och inte något annat som ser ut som en XVID- eller XVO-fil.

Följ dessa länkar för att öppna och konvertera filformaten.


Lämna en kommentar