XLR-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med XLR-filtillägget är ett Works-kalkylblad eller en diagramfil, som liknar Microsoft Excels XLS-format.

XLR-filer skapas med Microsoft Works version 6 till 9 och kan lagra saker som diagram och bilder, men också vanliga kalkylbladsdata som text, formler och siffror, i separata celler i kalkylbladet.

WPS är ett annat filformat som används i Microsoft Works, men för dokumentdata (som DOC) istället för kalkylbladsdata.


Hur man öppnar en XLR-fil

XLR-filer kan öppnas och redigeras med det nu avvecklade Microsoft Works.

Vissa versioner av Microsoft Excel kan öppna den, men det kan bara vara möjligt för filer som skapades i Works version 8 och senare. OpenOffice Calc stöder också formatet.

Om du använder Excel eller Calc kan du försöka öppna programmet först och sedan navigera till filen du vill öppna. Du har vanligtvis lycka till att öppna det på detta sätt än att försöka konfigurera din dator för att öppna XLR-filer med ett av dessa program som standard.

Du kan också försöka byta namn på filen så att den har filtillägget .XLS och sedan öppna den i Microsoft Excel eller ett annat program som stöder dessa filer.

Hur man konverterar en XLR-fil

Zamzar är en gratis filkonverterare som körs i din webbläsare (det är inte ett nedladdningsbart program) och kommer att konvertera XLR till XLS, XLSX, PDF, RTF, CSV och andra liknande format.

Du kan också ha tur med att konvertera filen när den har öppnats i ett av programmen ovan, som Excel eller Calc. Om du redan har Microsoft Works på din dator men bara vill ha filen i ett annat format kan du också göra det där.

Konvertera en XLR-fil med ett av ovanstående program görs vanligtvis via Fil > Spara som meny. Om du till exempel använder Microsoft Works, öppnar du bara filen och väljer sedan det menyalternativet för att välja bland format som WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV eller TXT.

Kom också ihåg tipset ovanifrån om att ändra filtillägget. Att göra detta kommer inte exakt att konvertera det men det verkar fungera i många fall, så att du kan öppna det i vilken XLS-tittare / redigerare du än har på din dator.

Dessa initialer hänvisar också till en typ av elektrisk kontakt för ljudenheter. Du kan köpa en omvandlare för XLR till USB från webbplatser som Amazon.com.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas efter att ha försökt förslagen ovan, finns det en god chans att du inte riktigt har att göra med en XLR-fil. Detta är ganska lätt att blanda ihop med tanke på att många filtillägg ser likadana ut.

X_T är ett exempel. En annan är XLF, som är mycket nära stavning men är reserverad för XLIFF-dokumentfiler; du kan läsa en med en textredigerare.

XIP är en annan som du kanske tror är relaterad på något sätt till en kalkylfil, men formatet macOS Signed Archive är det som använder detta filtillägg.


Lämna en kommentar